Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

Kokosolie als beautymiddeltje

Kokosolie wordt steeds meer gebruikt als het ultieme, multi-functionele, 100% natuurlijke beautyproduct.

Tegenwoordig is kokosolie hét wondermiddeltje dat terug te vinden is in elke keuken badkamer.

Let op, kokosolie ‘klinkt’ misschien wel vloeibaar, maar is enkel in vaste vorm te verkrijgen. Heb je het nodig in vloeibare vorm, laat je het best even smelten (bijvoorbeeld door een wattenschijfje in warm water de drenken en de kokosolie zo te doen smelten).

1. Ideale make up remover

Kokosolie kan je gebruiken om je huid te reinigen. Het is vooral een doeltreffend middel om make up rond je ogen te verwijderen en de droge rimpeltjes aan te pakken.

2. Lippenbalsem

Ideaal als lippenverzorging om uitgedroogde en gesprongen lippen tegen te gaan.

3. Lichaamsscrub

Mix kokosolie met zeezout en pak je winterhuid aan.

4. Middel tegen gespleten haarpunten

Smeer je haarpunten in met kokosolie om droge gespleten punten te voorkomen.

5. Scheerolie

Door de kokosolie glijdt het mesje over je huid. Kokosolie is ook ontzettend prettig om te gebruiken na het waxen of harsen. De olie vermindert roodheid, hydrateert en verzacht de huid.

6. Dagcrème

Kokosolie is ook een ideale dagcrème en goed werkzaam tegen huidziekten als acne, eczeem en psoriasis.

7. Tandpasta

Omdat kokosolie een natuurlijke antibacteriële werking heeft, wordt het ook gebruikt in tandpasta.

OF

Je kan de laatste trend toepassen ‘oil pulling’ – hierbij laat je de kokosolie gedurende een kwartiertje circuleren in je mond en verwijder je zo alle bacteriën, het zou heel goed zijn voor je tanden.

8. Deodorant

Deze vind ik zelf een beetje vreemd, ik zie mezelf nog geen blokje kokosolie onder mijn armen smeren… Maar dan zou ik natuurlijk wel naar palmbomen en exotische stranden ruiken. Meng 1/3 kokosolie met 1/3 bakingsoda (zuiveringszout) en 1/3 maïzena

9. Oogdruppels

Heb jij wel eens last van droge ogen en gebruik je soms oogdruppels? Breng een heeel klein beetje kokosolie aan in je binnenste ooghoek en je ogen krijgen weer wat meer vocht.

10. After sun

Doordat kokosolie zo ontzettend hydrateerd, is het een goed product om te gebruiken als aftersun. Je huid is vaak een beetje uitgedroogd als je in de zon hebt gezeten, kokosolie hersteld de vochtbalans van je huid weer. Bovendien werkt kokosolie kalmerend en herstellend voor je huid.

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy