Gefermenteerde appels voor een gezonde darmflora

Ik heb het al vaker gezegd: een goede gezondheid (en mooie huid) ontstaat in onze darmen. Wanneer onze darmen gezond zijn, werkt onze spijsvertering beter waardoor ons lichaam voedingsstoffen beter opneemt.

Goede bacteriën in onze darmen zorgen daarnaast voor een beter immuunsysteem en algemene gezondheid.

Je moet er dus voor zorgen dat de goede bacteriën in de meerderheid zijn en de slechte bacteriën kunnen verslaan.  Het eten van gefermenteerd voedsel is daarbij heel belangrijk omdat het massa’s probiotica (goede bacteriën) levert.

Het bekendste gefermenteerde voedingsmiddel is waarschijnlijk zuurkool. Zet het dus regelmatig op het menu. Als je geen fan bent van zuurkool, heb ik hier een simpel receptje om zelf gefermenteerde appels te maken (iedereen lust appels, toch? ;-)

Appels zijn rijk aan anti-oxidanten, vezels en flavanoïden, goed tegen cholesterol, diabetes en hoge bloeddruk. De kaneel in het receptje is ook supergezond want het helpt om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren, verbetert het metabolisme en bestrijdt schimmels.

Zo maak je gefermenteerde appels

1. Snij 2 tot 4 appels in stukjes en verwijder het klokhuis.

2. Doe de appels in een glazen pot (met deksel) maar laat minstens 1cm ruimte van boven

3. Voeg 1 theelepel kaneel, 1 theelepel zout en water toe (tot de appels net onder staan)

4. Roer alles goed door mekaar en doe het deksel op de pot (niet te vast draaien)

5. Zet de pot 3 dagen op een warme plaats (bijvoorbeeld op het keukenaanrecht) zodat de appels kunnen fermenteren.

Eet iedere dag een stukje appel uit de pot.

Wil je nog meer doen voor jouw darmflora? Zelf begin ik iedere dag met een glaasje Greens Power (en ik raad je aan om dit ook te doen).

Het is een “Superfood blend” dat massa’s probiotica levert maar ook chlorella, gerstegras, spirulina, extracten van groenten en fruit, enzymen, vezels, policosanol, acerola, Siberische ginseng en groene thee.

Gewoon een schepje poeder oplossen in een groot glas water en even flink roeren voor de beste start van jouw dag. Het ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam, gaat de strijd aan met vrije radicalen, draagt bij aan een gezonde Ph-waarde, spijsvertering en darmflora en biedt massa’s essentiële voedingsstoffen.

Als je interesse hebt om Greens Power te gaan gebruiken, klik dan hier voor meer informatie (hier kan je ook een voorraadje bestellen)

Groetjes,

Amy X

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?