Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

Gezichtsvlekken behandelen met peterselie

Je huid is een van de meest gevoelige organen in je lichaam – vooral de gezichtshuid – en reageert al op de kleinste veranderingen in de omgeving of hormonale veranderingen.

Er bestaan duizenden gezichtscrèmes die bedoeld zijn om de effecten van veroudering, het milieu en stress te behandelen, maar je kunt ook kiezen voor een natuurlijk middel dat je misschien al in de koelkast hebt liggen.

Tegenwoordig vragen meer en meer vrouwen me via mail om raad ‘op natuurlijke wijze’. Dat is iets waar ik maar al te graag meer aandacht aan wil geven bij ‘Mooi Verouderen’.

Een van de meest voorkomende huidproblemen bij vrouwen zijn pigmentvlekken of donkere kringen. Iedereen heeft ergens wel één of ander vlekje dat je liever ziet wegtrekken/gecamoufleerd worden of verdwijnen.

Je gezichtshuid is ontzettend kwetsbaar, ons gezicht wordt nl. continu blootgesteld aan het milieu en schadelijke elementen als zonlicht, verontreinigende stoffen en kou… en niet te vergeten veroudering.

Peterselie is hiervoor een fantastisch natuurlijk middeltje.

Peterselie zit bomval vitamines, bevordert je immuunsysteem, is een uitstekende antioxidant en een perfect middel om vrije radicalen tegen te gaan.

Je kan peterselie daarom gebruiken om je huid te voeden, littekens minder zichtbaar te maken en de aanmaak van collageen te stimuleren. Dit krachtige kruid verdient daarom – naast zijn plaats in de keuken – ook zeker zijn plaatsje in je badkamer!

Hoe kan je peterselie nu gebruiken om je huid te verzorgen?

Heel simpel. Gebruik ongeveer een 5-tal takjes peterselie en plet/maal deze tot een pasta die je kunt gebruiken als gezichtsmasker. Breng het masker aan op een gereinigde huid en laat het 10 minuutjes tot een kwartiertje inwerken.

Spoel het daarna af met lauwwarm water. Je mag dit dagelijks herhalen.

Je kan het gezichtsmasker ook nog uitbreiden met een aantal andere ingrediënten die ook een positieve werking hebben op pigmentvlekken.

Gebruik eveneens een 5-tal takjes peterselie, voeg daar 5 druppeltjes citroensap, 1 koffielepel olijfolie en een 5-tal schijfjes komkommer aan toe.

Meng de ingrediënten tot je een gladde emulsie verkrijgt. Dit masker gebruik je best wel enkel op de vlekjes en niet op je volledige gelaat.

Laat het 10 minuutjes tot een kwartiertje inwerken. Spoel het daarna af met lauwwarm water.

Onthou wel: Je zal gezichtsvlekken niet als sneeuw voor de zon kunnen laten verdwijnen, maar je kunt er zeker wel voor zorgen dat ze minder zichtbaar worden op je huid.

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy