Heb je last van haaruitval? Pas dan je verzorging aan!

Op een normale dag verliest iedere vrouw (maar ook man) gemiddeld 50 – 100 haren. Het lijkt veel:  Toch is er hier nog geen reden tot paniek, dat is volkomen normaal.

Maar veel vrouwen hebben overmatig haaruitval. Ze vinden haren in het doucheputje, in hun kam of borstel, maar ook op hun kleren en op de grond.

Waarom valt je haar uit? En wat kun je doen tegen haaruitval?

Zaken zoals stress, roken, ongezond eten, onvoldoende vitamines, proteïnes en aminozuren naar binnen krijgen, hormoonschommelingen en het gebruik van verschillende medicijnen kunnen allemaal van invloed zijn op haaruitval.

Na je 40e wordt het haar van vrouwen sowieso dunner. In het algemeen geldt: hoe voorzichtiger je met je haar omgaat, hoe gezonder (en dus mooier!) het blijft.

Hieronder deel ik een aantal tips om je dagelijkse/wekelijkse verzorging van je haar iets aan te passen – in de strijd tegen haaruitval.

1. Gebruik een aangepaste, milde en bij voorkeur natuurlijke shampoo.

Zorg ervoor dat je een versie zonder SLS (sodium lauryl sulfaat), SLES en siliconen gebruikt.

Sodium Lauryl Sulfaat is een reiniger, een zeep, maar wordt ook gebruikt in detergenten. Dit verwijdert vet en viezigheid. Ook zorgen sulfaten ervoor dat je reiniger, douchegel of zeep lekker schuimt.

In het algemeen heeft SLS een uitdrogend effect, en kan het erg agressief zijn voor je haar en hoofdhuid. Een ongewenst effect van je shampoo. Het kan zorgen voor irritaties van de huid en zelfs haaruitval als gevolg hebben. Deze agressieve werking kan ook de natuurlijke beschermlaag van je haar en hoofdhuid verstoren waardoor er een balans verbroken wordt…

Maar het is volgens vele fabrikanten nodig om je shampoo te laten schuimen en daarom blijven ze het toevoegen (maar ook omdat het héél erg goedkoop).

2. Was je haren zorgvuldig en met lauwwarm water.

Gebruik geen heet water meer, veel zachter is om je haren te wassen met lauwwarm water. Spoel na met koud water om de haarschubben te laten sluiten.

Spoel de shampoo goed uit: blijven er zeepresten over, dan kan de hoofdhuid geïrriteerd raken. Probeer je haar ook niet elke dag te wassen, zodat de hoofdhuid weer zijn natuurlijke balans kan vinden. Klaar met wassen? Dep je haren dan voorzichtig droog met een handdoek ipv er druk doorheen te wrijven.

3. Gebruik een haarlotion.

Verzorg je hoofdhuid na het wassen met een haarlotion met tonifiërende werking. Dit stimuleert de hoofdhuid, bevordert de natuurlijke haargroei en gaat zo haaruitval tegen. Breng wat lotion op je handen en verdeel vervolgens gelijkmatig over je vochtig haar, nog even inmasseren en klaar. Je hoeft de haarlotion niet uit te spoelen.

4. Gebruik zo min mogelijk hittebronnen.

Hieronder versta ik een föhn, stijl- of krultang. Je haar wordt er poreus van, breekt sneller af en de kans op haaruitval vergroot hierdoor aanzienlijk.

Kan het niet anders – een heel belangrijke tip die ik onlangs nog meekreeg van mijn kapster – houd dan de föhn minstens 30 centimeter van je haar af, bouw de temperatuur rustig op en gebruik altijd een product voor hittebescherming.

5. Borstel je haar goed door.

Heb je last van haarverlies, dan denk je misschien dat je dit door te borstelen alleen maar erger maakt.

Maar dat is een héél groot misverstand – wist mijn kapster mij ook te vertellen ;-)

Door te borstelen stimuleer je net de bloedcirculatie, waardoor de haarvaatjes voedingsstoffen en zuurstof krijgen. Bovendien gaan de talklieren hierdoor aan het werk, waardoor je de talg, een natuurlijke olie, verdeelt vanaf de wortel tot aan de puntjes van je haar.

Hierdoor wordt het sterker, weerbaarder, minder droog, zachter en glanzender. Indien je dit niet uitborstelt dan kan het een vettige hoofdhuid veroorzaken. Borstel je haar echter nooit als het nog nat is en gebruik liefst geen plastic borstel.

6. Pas je voeding aan.

Je denkt misschien dat je voeding niets met de verzorging van je haar te maken heeft, maar een drastisch dieet of onvolwaardige voeding kan aan de oorzaak liggen van haaruitval.

Volwaardige en gevarieerde voeding is daarom de basis.

Je eetgewoonten kunnen een grote invloed hebben op de gezondheid van je haar. Drink voldoende water en zorg dat je genoeg vitamines, proteïnes en aminozuren naar binnen krijgt.

Wat zijn aminozuren? En hoe kan je ze 100% natuurlijk weer terug aanvullen?

Door het innemen van een kwaliteitsvol voedingssupplement zoals ‘Beauty Essentials’.

Het is 100% natuurlijk (lichaamseigen zelfs, zodat je geen ‘vreemde’ stoffen in jouw lichaam brengt) en levert geen enkele bijwerking op. Het ‘enige’ dat dit product doet, is jouw tekorten weer aanvullen.

Het gebruik is simpel: je neemt ‘s morgens 4 tot 6 tabletjes met een groot glas water en laat het product dan rustig zijn werk doen.

Maar alhoewel het een goed product is, is het geen wonderproduct. Het heeft (afhankelijk van hoe groot jouw tekorten momenteel zijn) een 4 tot 6 weken nodig om diep vanbinnen veranderingen door te voeren.

De meeste vrouwen merken de eerste weken… helemaal niets! :-)

Dan mailen ze me en zijn ze teleurgesteld. Sommigen voelden zich zelfs ‘beetgenomen’!

Enkele weken later mailen ze me dan dat hun haar precies veel voller en sterker is….

Je kan op een week tijd geen onderliggende oorzaken aanpakken. Dat heeft tijd nodig. Het enige dat ik je kan zeggen, is wat het product voor jou kan doen en dat je even geduld moet hebben. Pas na 2 maanden gebruik kan je een realistisch oordeel vellen.

Vroeger gaf ik een klein fortuin per maand uit aan allerlei producten maar nooit heb ik de resultaten gehad die Beauty Essentials geeft.

Ik raad je aan om Beauty Essentials in huis te halen en het 2 maanden de kans te geven om diep in jouw cellen veranderingen door te voeren.

Stuur me daarna zeker ook een mailtje met jouw feedback hierover. Een foto van je weelderige haardos mag natuurlijk ook ;-)

Klik hier als je interesse hebt in dit product.

Groetjes,

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?