shop

account

zoeken

Heb jij last van fronsrimpeltjes?

Momenteel zijn we een weekje op vakantie in Oostenrijk. Gisteren avond tijdens het bekijken van onze vakantiefoto’s werd ik (weer eens) geconfronteerd met wat ik zelf enorm vervelend en zelfs lelijk aan mezelf vind… mijn fronsrimpeltjes! 

Vaak krijg ik de vraag van mijn man: Ben je boos? Scheelt er iets? Je kijkt zo kwaad?

Blijkbaar heb ik nogal een boze blik als ik ‘gewoon’ kijk… en dat komt door twee verticale fronsrimpeltjes in het midden van mijn voorhoofd.

Ik kan nl. moeilijk tegen fel licht en dan frons ik om mijn ogen wat dicht te knijpen. Veel naar een computerscherm staren doet er ook geen goed aan. En als je dit dag in dag uit doet… ontstaan er de welbekende fronsrimpeltjes.

Wat kan je zelf doen om fronsrimpels te verminderen?

1. Bewustwording is énorm belangrijk.

Zoek uit wanneer jij de meeste neiging hebt om te fronsen. Als je jezelf in de spiegel bekijkt zie je misschien slechts een streepje bij je wenkbrauwen. Toch frons je vaak een stuk meer dan je denkt.

Zeker als je vaak achter een computerscherm zit, maar ook als je je probeert te concentreren kan je gezicht nogal eens in een ‘boze blik’ veranderen. Kijk bijvoorbeeld tijdens een telefoongesprek of tijdens het werken eens in de spiegel en je zult merken dat je je fronsrimpel vaker gebruikt dan je denkt.

Vraag aan je partner of een collega om je er op te wijzen dat je fronst, ie-de-re keer. Enkel zo besef je hoe vaak je eigenlijk fronst. Of plak kleine stickertjes op je computer, dit zijn kleine ‘reminders’ om op te letten dat je niet te veel fronst.

2. Draag een zonnebril.

Dit is een tip die ik altijd toepas. Van zodra ik buiten ben, thuis op het terras of zelfs in de wagen, ik zet altijd mijn zonnebril op.

Het zonnetje is zalig en ik begrijp dat je liever geen afdruk van een bril op je bruin gezicht hebt staan. Maar als je de fronsrimpel wil verminderen dan zul je toch echt vaker een zonnebril op moeten doen. Ook als de zon niet schijnt, maar het licht buiten fel is trek je (onbewust) toch een fronsend gezicht.

Zorg dus vanaf nu dat je altijd een zonnebril bij je hebt. Klinkt misschien simpel, maar het werkt echt.

3. Huidverzorging.

Een andere logische oplossing om je fronsrimpel te verminderen is om goed te zijn voor je huid. Dat betekent smeren, smeren én nog eens smeren.

Ga voor een dagcrème die niet alleen hydrateert, maar ook verzorgt en liefst een natuurlijke SPF heeft. Zo bescherm je je huid ook tegen de zon die zorgt voor een snellere huidveroudering.

4. Gezichtsyoga.

Er bestaat er ook nog zoiets als yoga voor je huid. Door af en toe een potje gezichtsgymnastiek aan je work out toe te voegen train je de spieren in je gezicht. Daarnaast stimuleert dit de bloedcirculatie, waardoor je minder snel rimpels zou moeten krijgen.

Hierover schreef ik eerder al onderstaand artikel:

‘Gezichtsyoga om rimpels te verminderen.’

5. Drink meer water.

Ruil je koffie, frisdrank en wijn wat vaker voor water en je fronsrimpel vermindert waar je bij staat.

Het advies is om minimaal 2 liter water per dag te drinken om zo je stofwisseling te verhogen, glans aan je huid te geven, afvalstoffen versneld af te voeren, de aanmaak van collageen, elastine en celdeling te bevorderen, je dikke darm te reinigen én je fronsrimpel te verminderen.

5. Gebruik een dermaroller.

Wil je sneller effect? Gebruik dan een dermaroller. Dit is een rollertje met allemaal kleine minuscule naaldjes op.

Met behulp van de dermaroller creëer je zogenaamde microtrauma’s, waardoor de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd. Ook worden je verzorgingsproducten op deze manier beter opgenomen door je huid.

Het gevolg: de doorbloeding van je huid verbetert, fijne lijntjes verminderen én je fronsrimpel wordt minder diep. Wil je resultaat behalen, dan gebruik je de dermaroller best 2-3 keer per week. Zodra je fronsrimpel minder diep is kun je overstappen op één keer per week, als onderhoud.

6. Ondersteun je huid van binnenuit.

Je kan zelf heel gemakkelijk je huidkwaliteit verbeteren waardoor de resultaten van al deze behandelingen veel beter zullen zijn.

Hiervoor kan je alvast je lichaam van binnenuit versterken met aminozuren, de enige échte bouwstoffen van ons lichaam.

Klik hier om te weten welke aminozuren je alvast kunnen helpen op weg naar een mooiere huid.

Groetjes,

Amy x

Deel dit artikel met jouw vriendinnen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je dit stappenplan graag gratis wil ontvangen, klik dan op de knop hier beneden.

4 simpele tips voor een mooie, stevige en gezonde huid

in slechts 4 minuten per dag