Hoe kan je een échte en goede honing herkennen? Pas deze 8 tips toe!

Ik gebruik thuis heel vaak honing en ik praat er ook veel over op mijn blog.

Het is een echt manusje van alles, het bevat ontzetten veel vitaminen en mineralen, je kan het in een gezichtscrème of masker gebruiken, als medicijn of anti-aging middeltje.

Er is echter één belangrijke maar… Je moet de juiste honing gebruiken.

Lees dit artikel hierover even na dat ik een paar maanden geleden al schreef:

De vele voordelen van honing, propolis, bijenpollen en koninginnebrij.

Ik ben een paar jaar geleden ook overgestapt van ‘supermarkt honing’ naar natuurlijke honing.

Wat zit hier verschil in zeg!!!

De laatste weken kreeg ik hierover ook veel mailtjes, waar je zo’n goede en natuurlijke honing kan kopen, maar ook hoe je nu het verschil tussen de supermarkt honing en een natuurlijke honing kan zien.

Daar bestaan een aantal trucjes voor.

1. Wrijf wat van de honing tussen je vingers totdat het grotendeels oplost. Een deel zal door je huid worden geabsorbeerd, dat is prima, want honing is goed voor je huid :-) Als hetgene wat je wrijft kleverig is, dan betekent dat de honing vol suiker of kunstmatige zoetstoffen zit. Niet goed dus!

2. Giet een paar druppels honing op een papier of een papieren servet. Natuurlijke honing zal niet door het papier dringen omdat het geen water bevat.

3. Verspreid wat honing op een stukje brood. Natuurlijke honing zal het brood in slechts enkele minuten hard maken terwijl kunsthoning het brood klef zal maken, omdat het water bevat.

4. Zet wat honing in de buurt van mieren. Bijen maken hun bijenkasten instinctief op bomen en tussen rotsen. Ze plaatsen de honing zo om zichzelf te beschermen tegen ongedierte zoals mieren. Mieren zullen natuurlijke honing niet eens aanraken terwijl ze op de supermarkt honing juist wel zullen afkomen.

5. Vul een glas met water en voeg een lepel honing toe. Natuurlijke honing zal dalen naar de bodem en de kunstmatige honing zal beginnen te smelten/oplossen.

6. Kristalliseert de honing die jij gebruikt snel? Niet panikeren, dat is een goed teken! De kunstmatige honing zal siroopachtig blijven, ongeacht hoe lang je de pot al thuis hebt staan, terwijl de natuurlijke honing redelijk snel zal kristalliseren.

7. Zet een kommetje met 2-3 lepels honing in een magnetron. Verwarm op een hoge temperatuur. Natuurlijke honing zal karamelliseren en niet schuimen. De kunstmatige honing zal nauwelijks karamelliseren en vol staan met bubbels.

En de spannendste truc bewaar ik natuurlijk voor het laatst…

8. Dip de top van een lucifer in honing. Met natuurlijke honing zal ie gewoon aan gaan. Kunsthoning bevat water en hiermee zal het niet lukken om de lucifer te doen branden.

Bron: www.beextrahealthynow.com

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?