Hoge hakken inlopen

Ik ben er dit jaar misschien wel erg vroeg bij – ik word binnen 3 weekjes aan mijn voet geopereerd en ben dan tot eind december uit – maaar ik ben dus al op zoek naar de perfecte schoenen voor met de feestdagen :-)

Hoge hakken zijn geweldig! Ze maken je benen langer, je ziet er enorm vrouwelijk uit, je gaat er sexy door lopen en ik vind het gewoon heel erg mooi ‘staan’.

Zeker met een feestje geeft het nét dat tikkeltje meer met hoge hakken… Maar als je niet zo veel op hakken loopt of er niet zo ervaren mee bent kan dat voor heel wat ongemak zorgen.

Dan zijn die geweldige high heels naast een zegen ook meteen een vloek!

Daarom: inlooptips!

Als jij net zoals mij bent, ben je meteen na de aankoop van een nieuw paar schoenen RAZEND ENTHOUSIAST!

Maar best is om je schoenen eerst thuis een paar keer aan te trekken, gewoon in de zetel, achter je bureau – wen eraan, zo heb je ook al meteen minder knelgevaar als je ze werkelijk naar een feestje aan doet.

Een tip die ik van een vriendin kreeg (voor mijn trouwschoenen afgelopen zomer) is om je schoenen ‘al strijkend’ in te ‘staan’ zodat ze zich goed naar je voeten kunnen zetten. Als je lang stil staat kunnen je voeten nogal zwellen – en op je trouwfeest moet je nu eenmaal ook veel staan, alsook op de talrijke kerstfeestjes en nieuwjaarsrecepties binnenkort.

Vreemde trucjes:

Ga de zolen te lijf met schuurpapier zodat je straks niet uitglijdt en loop een rondje met vochtige sokken aan. Een goeie manier om iets te krappe schoenen uit te rekken blijkbaar ;-) Ook een optie om de bandjes van je sandalen wat losser te maken: een nachtje een (geschilde) aardappel in je schoen duwen.

Hoeft niemand overigens te weten…

Speel thuis een modeshow, of doe je schoenen aan voor een avondje tafelen met vrienden. Een avondje cinema is ook perfect. Na een keer of twee ben je klaar om op hakken te gaan citytrippen, feesten, …

Hou ook rekening met de ‘hak’ zelf bij een aankoop. Zorg dat de schoen die je kiest perfect bij jouw figuur past. Ben je niet gewend om op hakken te lopen, kies dan voor een schoen met een iets stevigere hak, een stiletto gaat je dan alleen stuntelig laten uitzien ;-)

Op de dag zelf:

Check vooraf welke plekken knellen. Gebruik blarenpleisters op die plekken zodat je daar geen blaren krijgt (en dus veel pijn).

Enjoy your high heels <3

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?