shop

account

zoeken

Huidverbetering met EMS en lichttherapie

Ben je op zoek naar huidverbetering voor thuisgebruik, dan wil ik je in dit artikel even wijzen op de voordelen van EMS en lichttherapie voor jouw huid.

1. Wat is EMS (Electronic Muscle Stimulation)?

EMS staat voor Electrical Muscle Stimulation, het stimuleren van (gezichts)spieren door middel van kleine (praktisch onvoelbare) stroomstootjes. Door deze stroomstootjes trekken de spieren samen, waardoor ze sterker worden.

Vergelijk het met een kinesitherapeut die stroomstootjes door gekwetste spieren stuurt bij een revalidatie.

Tegelijkertijd worden er radiogolven (op verschillende golflengtes, afhankelijk van welk kleur licht je kiest) tot in de binnenste lagen van het huidweefsel gestuurd, waardoor onder andere de productie van collageen gestimuleerd wordt.

De combinatie van EMS met licht op verschillende golflengtes zorgt voor een gezondere, mooiere huid.

1.2 Is het wetenschappelijk bewezen?

Het sturen van stroomstootjes door spieren is een bewezen methode bij onder andere revalidatie na een blessure. Op die manier worden de spieren gestimuleerd om samen te trekken, wat ze sterker maakt.

Deze technologie gebruikt de EMS Skin Rejuvenator om de spieren in het gezicht sterker te maken. Tegelijk stuurt het licht in verschillende golflengtes in de huid, wat (afhankelijk welk soort licht) andere voordelen voor de huid oplevert.

2. Wat is lichttherapie en hoe kan het mijn huid verbeteren?

De verschillende kleuren licht werken op verschillende golflengtes en frequenties, die allen een specifiek voordeel voor de huid leveren. Voor huidverbetering werkt men met rood licht, blauw licht, groen licht en paar licht (combinatie van rood en blauw licht)

2.1 De verschillende lichtfrequenties en de voordelen voor de huid

Rood licht (620nm-630nm) 

Stimuleert de bloedsomloop en metabolisme, werkt bloedzuiverend, helpt cellen herstellen en hernieuwen. Een betere bloedsomloop is goed bij het herstellen van (acné) littekens, werkt pijnstillend en zorgt voor een betere opname van huidverzorgingsproducten.

Groen licht (520nm-530nm) 

Heeft een kalmerend effect op de huid en is geschikt voor een gevoelige huid. Het helpt om de huid in balans te brengen en kan rimpels, zwarte puntjes en acné helpen verminderen.

Blauw licht (465nm-470nm) 

Werkt anti-bacterieel, ontstekingsremmend en normaliseert de talgproductie. Blauw licht vernietigt de schadelijke bacteriën op de huid die acné veroorzaken. Daarnaast is het goed om infecties van wonden tegen te gaan en kalmeert de allergische huid. 

Paars licht (blauw+rood) 

Helpt bij het verminderen van fijne lijntjes en verbeteren van de elasticiteit en vermindert grote poriën.

3. Voordelen van EMS en lichttherapie voor huidverbetering​

3.1 Collageen productie wordt op natuurlijke manier gestimuleerd​

Rood licht werkt op een frequentie van 620nm-630nm en zorgt voor een snelle, natuurlijke stimulatie van de collageen productie. Rood licht kan zeer diep in de huid dringen, waar collageen wordt aangemaakt door fibroblasten in de lederhuid (2e huidlaag).

3.2 Verdubbel de opname van voedingsstoffen door elektroporatie​

Elektroporatie zorgt voor 2x zoveel opname van voedingsstoffen in de huid in vergelijking met het aanbrengen van huidverzorgingsproducten met de hand. Het maakt gedurende een seconde een miniscuul “gaatje” in de cel, waardoor voedingsstoffen razendsnel en veel beter opgenomen worden. Daarna keert de cel weer razendsnel terug naar zijn originele staat. 

Merk het verschil in zachtheid van jouw huid: fotorejuvenatie revitaliseert de eiwitten in de huid en stimuleert de opname van voedingsstoffen.

3.3 Verstevigt de gezichtsspieren​

De minuscule stroomstootjes die een EMS apparaat voor de huid produceert, zorgen er voor dat de gezichtsspieren automatisch samentrekken en zich weer ontspannen. Dit zorgt voor sterkere gezichtsspieren, net zoals fitnessoefeningen de spieren in ons lichaam sterker maken.

Sterkere gezichtsspieren zorgen voor een frisser uiterlijk omdat niet alles gaat hangen.

3.4 Helpt acné verminderen door bacteriën te doden​

Acné wordt veroorzaakt door slechte bacteriën op de huid. Blauw licht wordt gebruikt in bijvoorbeeld drinkwaterinstallaties om bacteriën te doden en nu is het ook beschikbaar als huidverbetering om bacteriën te doden.

Op onze huid werkt blauw licht anti-bacterieel, ontstekingsremmend en normaliseert de talgproductie. Blauw licht vernietigt de schadelijke bacteriën op de huid die acné veroorzaken. 

Daarnaast is het goed om infecties van wonden tegen te gaan en kalmeert de allergische huid. 

3.5 Helpt bij een vette huid​

Omdat blauw licht de talgproductie in de huid in balans helpt brengen, is het ook uitermate geschikt voor vrouwen die last hebben van een vette huid. 

3.6 Helpt rimpels en fijne lijntjes te verminderen​

Collageen is nodig voor de stevigheid en elasticiteit van onze huid. Wanneer het collageen in de huid afneemt (dat begint al vanaf ons 30ste ongeveer), ontstaan er fijne lijntjes en rimpels. 

Rood licht staat erom bekend dat het de collageenproductie diep in de huid stimuleert, waardoor rimpels en fijne lijntjes minder zichtbaar worden.

4. EMS apparaat voor huidverbetering met lichttherapie. Voor thuisgebruik​

Apparaten voor EMS en lichttherapie voor huidverbetering waren tot voor kort enkel beschikbaar voor professionele gebruikers. Gelukkig staat de technologie niet stil en zijn er nu eindelijk betaalbare EMS apparaten voor thuisgebruik beschikbaar.

4.1 Hoe gebruik je een EMS apparaat voor huidverbetering?

  1. kies een functie (rood, blauw, groen of paars licht) en intensiteit (1-3). Bouw de intensiteit geleidelijk op, begin bij 1. Je moet na een paar minuten een lichte tinteling voelen, anders is de intensiteit te laag.
  2. hou jouw huid vochtig tijdens het gebruik dmv een moisturizer of dagcrème
  3. gebruik het apparaat 3 maal per week gedurende 10 minuten voor het beste resultaat

 

Het is niet de bedoeling dat je iedere keer een andere behandeling (kleur) doet. Kies de kleur die je wenst (de meeste lezeressen zullen rood kiezen omdat dat dat staat voor huidverjonging) en doe die behandeling 3x per week gedurende 10 minuten. Hou dat schema minstens 4 weken aan.

Daarna kan je eventueel een andere kleur/behandeling kiezen en dit ook weer minstens 4 weken aanhouden.

4.2 Hoe snel merk ik resultaat met EMS en lichttherapie voor huidverbetering?

Aangeraden is om het apparaat 3x per week gedurende 10 minuten te gebruiken.

Zorg dat je het nooit “droog” op jouw huid gebruikt maar gebruik een moisturizer of dagcrème om de huid vochtig te houden.

Gebruik het minstens een maand om de eerste resultaten te merken.

4.3 Waar kan ik een apparaat voor huidverbetering kopen?

Als je op zoek bent naar een betaalbaar EMS apparaat voor thuis, raden we de EMS Skin Rejuvenator aan. Dit apparaat combineert EMS met lichttherapie voor de verbetering van de huid. 

ems skin rejuvenator

Oplaadbaar EMS beauty apparaat met licht op verschillende golflengtes voor versteviging van de huid, anti-aging, huidvlekken, vermindering van rimpels en fijne lijntjes. Stimuleert de collageenproductie en vergemakkelijkt de opname van huidverzorgingsproducten.

beperkte voorraad

4 simpele tips voor een mooie, stevige en gezonde huid

in slechts 4 minuten per dag