Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

Huidveroudering en huidkanker door zonnebank?

Elk voorjaar bekruipt het idee me om te starten met ‘zonnebanken’… gewoon om dat ultra-bleke velletje van me nét iets meer uitstraling te geven…

Maar daar stelt zich dan ook weer (ieder jaar opnieuw) het dilemma: doen – ja of nee?

Wel of niet onder de zonnebank

Ik denk dat het algemeen geweten is dat je verantwoord moet zonnen omdat de UV-stralen schadelijk zijn voor je huid, zeker als je het gebruik ervan overdrijft of de veiligheidsregels niet respecteert.

Als je de foto hierboven bekijkt (die uit een informatie campagne uit de UK komt) dan schrik je misschien net zoals mij eventjes – Zou dat écht het verschil zijn tussen de huid die wel of niet werd blootgesteld aan schadelijke UV stralen?

Is dit de invloed van de zonnebank op onze ouder wordende huid? Is dat ook mijn toekomst als ik regelmatig onder de zonnebank ga?

Dit is nog maar de buitenkant, het langdurig/verkeerd gebruik van de zonnebank (teveel UVA stralen) geeft een verhoogde kans op huidkanker.

In principe heb ik niet zoveel met de zonnebank, maar toch zie ik er graag goed uit. Vaak geeft een ‘tintje’ al heel wat meer uitstraling.

Misschien toch maar voor de veilige optie van ‘spray tan’ kiezen?

Ik ben benieuwd hoe jij hierover denkt:

Ga je weleens onder de zonnebank of doe je dat bewust niet? Besef je dat het gebruik van de zonnebank schadelijk kan zijn?

Heb jij al eerder een spray-tan laten doen? Wat vond jij van het resultaat?

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy