shop

account

zoeken

Huidveroudering en huidkanker door zonnebank?

Elk voorjaar bekruipt het idee me om te starten met ‘zonnebanken’… gewoon om dat ultra-bleke velletje van me nét iets meer uitstraling te geven…

Maar daar stelt zich dan ook weer (ieder jaar opnieuw) het dilemma: doen – ja of nee?

Wel of niet onder de zonnebank

Ik denk dat het algemeen geweten is dat je verantwoord moet zonnen omdat de UV-stralen schadelijk zijn voor je huid, zeker als je het gebruik ervan overdrijft of de veiligheidsregels niet respecteert.

Als je de foto hierboven bekijkt (die uit een informatie campagne uit de UK komt) dan schrik je misschien net zoals mij eventjes – Zou dat écht het verschil zijn tussen de huid die wel of niet werd blootgesteld aan schadelijke UV stralen?

Is dit de invloed van de zonnebank op onze ouder wordende huid? Is dat ook mijn toekomst als ik regelmatig onder de zonnebank ga?

Dit is nog maar de buitenkant, het langdurig/verkeerd gebruik van de zonnebank (teveel UVA stralen) geeft een verhoogde kans op huidkanker.

In principe heb ik niet zoveel met de zonnebank, maar toch zie ik er graag goed uit. Vaak geeft een ‘tintje’ al heel wat meer uitstraling.

Misschien toch maar voor de veilige optie van ‘spray tan’ kiezen?

Ik ben benieuwd hoe jij hierover denkt:

Ga je weleens onder de zonnebank of doe je dat bewust niet? Besef je dat het gebruik van de zonnebank schadelijk kan zijn?

Heb jij al eerder een spray-tan laten doen? Wat vond jij van het resultaat?

Deel dit artikel met jouw vriendinnen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je dit stappenplan graag gratis wil ontvangen, klik dan op de knop hier beneden.

4 simpele tips voor een mooie, stevige en gezonde huid

in slechts 4 minuten per dag