Is retinol straks verboden?

Voor velen is retinol één van de belangrijkste ingrediënten in hun huidverzorging omdat het veel voordelen biedt: het bevordert de huidstructuur, stimuleert een gezonde celvernieuwing en stimuleert de productie van collageen en elastine.

Daarnaast zorgt retinol er ook voor dat de afbraak van collageen en elastine vertraagd wordt en kan het helpen om gezichtsvlekken minder zichtbaar te maken.

Maar iedereen die het al eens gebruikt heeft, weet dat het ook heel wat bijwerkingen kan opleveren: je kan last krijgen van een rode huid, schilfers en vervelling van de huid.

Dit komt omdat retinol een grote invloed heeft op de oh zo belangrijke huidbarrière (waar ik het al vaak over gehad heb)

Daarom mogen in de EU binnenkort enkel nog producten verkocht worden die maximaal 0,3% retinol bevatten. Hogere concentraties kunnen een nadelig effect op onze huid hebben en zijn straks dus verboden.

Ik moet eerlijk zeggen dat dit voor mij niet als een verrassing komt.

Eerder heb ik immers al een artikel geschreven over het probleem met retinol voor rimpels en fijne lijntjes en toen mijn Night Repair Serum in ontwikkeling was, heb ik uitdrukkelijk gezegd om er GEEN retinol in te verwerken.

Zeker omdat er een natuurlijk en 100% veilig alternatief bestaat voor retinol: bidens pilosa.

Blinde testen tonen aan dat bidens pilosa het collageen tot 24% verhoogt en elastine tot 42%. Zelfde werking als retinol dus, zonder nadelige bijwerkingen en risico’s.

Als je op zoek bent naar een natuurlijk en veilig alternatief voor producten met retinol, raad ik je aan om mijn Night Repair Serum in huis te halen. Klik hier voor meer informatie

Hier lees je enkele reacties van lezeressen zoals jij die het Night Repair Serum al gebruiken:

het is een fantastisch produkt

“Het geeft een zijdezachte huid. Rimpels zijn veel minder en mooi meegenomen…mijn man zei dat ik er zo goed uit zag.

Het produkt geeft me zelfvertrouwen en maakt me jonger. Een echte aanrader…en nu ga ik het weer bestellen…is bijna op en kan niet zonder leer…Helemaal top! – Leen”

superproduct

“Ik gebruikte al een heel goed product, dus dacht, eens afwisselen en proberen. Na 1 week was mijn huid al veel egaler en het is ook heel aangenaam in gebruik. – Viv

fantastisch

“Ik gebruik je Night Repair Serum nu drie weken. Mijn huid voelt ‘s morgens superzacht aan. Het is een fantastisch produkt dat ik nooit meer wil missen.

Bedankt, Amy!

Rita D.”

Top

“Heerlijk produkt. Zuinig in gebruik. Huid voelt enorm zacht. – Hanny”

Kijk even rustig of het iets voor jou is: https://www.mooiverouderen.com/product/night-repair-serum/

Groetjes,
Amy

PS: wil je eerst enkele reacties op het Night Repair Serum lezen van andere lezeressen?

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Deel dit artikel met vriendinnen

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Pinterest

lees ook zeker deze artikels...

17 heerlijke smoothies die de aanmaak van collageen boosten

(+ meer energie en een slankere lijn)

Jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Uitschrijven met 1 klik