Zoek
Sluit dit zoekvak.

Is retinol straks verboden?

Voor velen is retinol één van de belangrijkste ingrediënten in hun huidverzorging omdat het veel voordelen biedt: het bevordert de huidstructuur, stimuleert een gezonde celvernieuwing en stimuleert de productie van collageen en elastine.

Daarnaast zorgt retinol er ook voor dat de afbraak van collageen en elastine vertraagd wordt en kan het helpen om gezichtsvlekken minder zichtbaar te maken.

Maar iedereen die het al eens gebruikt heeft, weet dat het ook heel wat bijwerkingen kan opleveren: je kan last krijgen van een rode huid, schilfers en vervelling van de huid.

Dit komt omdat retinol een grote invloed heeft op de oh zo belangrijke huidbarrière (waar ik het al vaak over gehad heb)

Daarom mogen in de EU binnenkort enkel nog producten verkocht worden die maximaal 0,3% retinol bevatten. Hogere concentraties kunnen een nadelig effect op onze huid hebben en zijn straks dus verboden.

Is retinol straks helemaal verboden in huidverzorgingsproducten? Het éénvoudige antwoord is: nee, retinol wordt niet verboden. Maar producten mogen wel maar maximaal 0,3% retinol bevatten.

Als je op zoek bent naar huidverzorgingsproducten met retinol, kan ik mijn dagcrème met kaviaarextract en nachtcrème met kaviaarextract aanraden. Beide bevatten retinol omdat het zo werkzaam is voor onze huid.

Groetjes,
Amy

 

Deel dit artikel met vriendinnen

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Pinterest
Picture of Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Populaire artikels