skip to Main Content

Kan je honing beter smeren dan eten?

Afgelopen vrijdag schreef ik al een artikel over de wonderen van bijenpropolis.

Het is algemeen geweten – en ik heb het jullie al vaker gezegd – propolis is waarschijnlijk het meest krachtige medicijn dat de natuur ons schenkt!

Klik hier om het artikel ’15x waar propolis goed voor is’ te herlezen.

Naast bijenpropolis zijn er natuurlijk nog een aantal andere bij-zonder goede bijenproducten.

Honing bij-voorbeeld, niet alleen bij-zonder lekker, maar ook bij-zonder goed voor je!

Honing werkt stimulerend voor het hart, het is vochtafdrijvend, goed voor de spijsvertering én is ontsmettend en kalmerend.

Eerder schreef ik ook al dit artikel over een aantal bijenproducten:

‘De voordelen van honing, bijenpollen, propolis en koninginnebrij’.

Zeker in deze wintertijden kan honing erg deugddoend zijn bij een griepje, klik daarom even naar dit heerlijk recept dat je meteen opkikkert!

Lét wel op, honing is erg calorierijk, zo’n 300kcal per 100gram…

Goed nieuws, blijkbaar is honing niet alleen goed als je het inneemt, je kan het het gewoon OP je huid smeren… ja, echt!

Cleopatra smeerde het op haar gezicht om rimpels te voorkomen. En tijdens de Eerste Wereldoorlog werd honing gebruikt bij de genezing van wonden.

Tineke Creemers, bioloog en oud-onderzoeker aan de Wageningen Universiteit, weet waarom. Sinds tien jaar is ze directeur van een expertisecentrum dat medicinale honing ontwikkelt voor allerlei huidproblemen, zoals jeuk, eczeem en wondjes. De enzymen in deze honing toveren de suiker in de honing om tot een bacteriedodend goedje waarbij zelfs antibiotica-resistente bacteriën het loodje leggen. Gevolg: wondjes genezen sneller én mooier!

Bron: margriet.nl

Waar ik je wel voor wil waarschuwen:

Verwacht géén wonderen van de honing uit de supermarkt. Consumentenhoning, ook biologische (!!!), heeft over het algemeen een laag enzymgehalte. Je kunt aan de buitenkant ook niet zien hoeveel erin zit.

Een absoluut top gamma – zowel prijs als kwaliteit – vind ik dit:

Bijenpollen, honing, propolis en koninginnebrij.

Meer energie en minder zin in zoet?

Greens Power is een “Superfood blend” met chlorella, gerstegras, spirulina, extracten van groenten en fruit, enzymen, vezels, probiotica, policosanol, acerola, Siberische ginseng en groene thee.

Dagelijks een glas ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam, vermindert zin in zoet, draagt bij aan een gezonde Ph-waarde, spijsvertering en darmflora en biedt massa’s energie. Klik hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me expliciet toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen. Je kan mijn privacyverklaring hier nalezen

x