Kan je honing beter smeren dan eten?

Afgelopen vrijdag schreef ik al een artikel over de wonderen van bijenpropolis.

Het is algemeen geweten – en ik heb het jullie al vaker gezegd – propolis is waarschijnlijk het meest krachtige medicijn dat de natuur ons schenkt!

Klik hier om het artikel ’15x waar propolis goed voor is’ te herlezen.

Naast bijenpropolis zijn er natuurlijk nog een aantal andere bij-zonder goede bijenproducten.

Honing bij-voorbeeld, niet alleen bij-zonder lekker, maar ook bij-zonder goed voor je!

Honing werkt stimulerend voor het hart, het is vochtafdrijvend, goed voor de spijsvertering én is ontsmettend en kalmerend.

Eerder schreef ik ook al dit artikel over een aantal bijenproducten:

‘De voordelen van honing, bijenpollen, propolis en koninginnebrij’.

Zeker in deze wintertijden kan honing erg deugddoend zijn bij een griepje, klik daarom even naar dit heerlijk recept dat je meteen opkikkert!

Lét wel op, honing is erg calorierijk, zo’n 300kcal per 100gram…

Goed nieuws, blijkbaar is honing niet alleen goed als je het inneemt, je kan het het gewoon OP je huid smeren… ja, echt!

Cleopatra smeerde het op haar gezicht om rimpels te voorkomen. En tijdens de Eerste Wereldoorlog werd honing gebruikt bij de genezing van wonden.

Tineke Creemers, bioloog en oud-onderzoeker aan de Wageningen Universiteit, weet waarom. Sinds tien jaar is ze directeur van een expertisecentrum dat medicinale honing ontwikkelt voor allerlei huidproblemen, zoals jeuk, eczeem en wondjes. De enzymen in deze honing toveren de suiker in de honing om tot een bacteriedodend goedje waarbij zelfs antibiotica-resistente bacteriën het loodje leggen. Gevolg: wondjes genezen sneller én mooier!

Bron: margriet.nl

Waar ik je wel voor wil waarschuwen:

Verwacht géén wonderen van de honing uit de supermarkt. Consumentenhoning, ook biologische (!!!), heeft over het algemeen een laag enzymgehalte. Je kunt aan de buitenkant ook niet zien hoeveel erin zit.

Een absoluut top gamma – zowel prijs als kwaliteit – vind ik dit:

Bijenpollen, honing, propolis en koninginnebrij.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?