shop

account

zoeken

Kapsel tips & tricks tijdens de lockdown…

Nu ook de kappers hun deuren hebben moeten sluiten (terecht, hun gezondheid is even belangrijk als die van jou en mij) kunnen we daar niet meer terecht voor hun vakkundig advies.

14 maart 2020 – de allereerste dag dat de kappers moesten sluiten… én net op die dag hadden wij met het hele gezin een afspraak ingepland. Want ‘s avonds zou normaal ook het feest doorgaan voor mijn 40e verjaardag. 

Beiden zijn door de coronacrisis en de lockdown niet door kunnen gaan. 

Onze zoon heeft ondertussen al aan zijn papa gevraagd om vakkundig de tondeuse aan zijn mooie haren te zetten ‘ach mama, tegen de tijd dat we terug buiten mogen is mijn haar alweer lang terug gegroeid’.

Maar… ik zit toch even een beetje met mijn handen in het haar.

Alhoewel het op dit moment zeker niet erg is – we mogen toch niet buiten komen – dat mijn grijze haren erdoor komen, de uitgroei lekker doorgroeit en mijn kapsel totaal geen model meer heeft, heb ik toch even aan de kapper haar professioneel advies gevraagd:

1. Waar moet ik op letten bij het wassen van mijn haar?

Eigenlijk zit ons lichaam best ingenieus in elkaar ;-) Er gebeurt nl. iets moois wanneer we ons haar een aantal dagen niet wassen: de hoofdhuid reinigt zichzelf.

Dit proces vergt wel wat tijd, maar laat dat nu net zijn wat we allemaal in overvloed hebben. Profiteer van de situatie en probeer je haar zo lang mogelijk niet te wassen.

Hoe kan je het ‘niet wassen’ van je haar opbouwen?

Was je je haar normaal elke dag? Was het dan eerst 1 à 2 weken om de twee dagen en verleng de wasbeurt zo steeds weer met een dag extra, doe dit ook 1 à 2 weken en dan voeg je weer een extra dag toe als je dat wil. Hierdoor wordt je haar minder snel vettig en droogt het ook niet uit.

Over uitdroging gesproken: laat je haar ‘aan de lucht’ drogen en laat je föhn, stijltang en krultang zoveel mogelijk links liggen. Je haar wordt er ook nog eens poreus van, breekt sneller af en de kans op haaruitval vergroot hierdoor aanzienlijk. Gebruik zo weinig mogelijk hittebronnen en geef je haar de kans om te herstellen.

Merk je in de tussentijd dat je haar vettig wordt? Steek het dan een dag op of vlecht het in. Het is trouwens een mythe dat droogshampoo ongezond is voor je haar. Dit klopt niet, gebruik het dus gerust als je je daardoor zelfzekerder voelt.

Mensen die een vette hoofdhuid hebben, mogen niet te hard masseren tijdens het wassen: dat werkt averechts want hierdoor raken de talgklieren net getriggerd.

2. Hoe verzorg ik mijn gekleurd haar?

Je kan bij gekleurd haar niet eender welke haarverzorging gebruiken. Is je haar blond gekleurd, gebruik dan een zilvershampoo. Heb je het bruin/rood/paars/… laten kleuren, gebruik ook dan een aangepaste kleurenshampoo.

Op die manier behoudt je haar langer zijn kleur, niet onbelangrijk nu je even niet naar de kapper kan.

Best kleur je je haar ook niet zelf maar verbijt je voor een tijdje die vervelende uitgroei. Zelf kleuren raad ik echt af (tenzij je dit voor de lockdown ook al vaker hebt gedaan), het risico dat het misloopt is groot.

Of… verschillende kappers (want ook zij proberen het hoofd boven water te houden) verkopen mét advies thuis-verf-pakketjes, sprays en dergelijke meer om hun klanten toch uit de nood te helpen.

Zelf zie ik het niet zitten om mijn haar te kleuren, ik heb het eens aan mijn man gevraagd of hij het wil doen… maar hij heeft mij enkel eens uitgelachen ;-)

3. Wat kan ik extra doen om mijn haar goed te verzorgen?

Af en toe een haarmasker aanbrengen is echt een must om je haar te voeden: Plan dit elke week à 2 weken in. Een haarmasker geeft je lokken meer glans en stevigheid.

Zeker mensen die gekleurd haar hebben, gaan hier erg gebaat bij zijn.

Het is wel ontzettend belangrijk dat je hiervoor uitgebreid de tijd neemt. Het masker snel uitsmeren terwijl je onder de douche staat en na vijf minuten afspoelen is not done. Was je haar grondig en maak het daarna handdoekdroog: op nat haar kunnen de werkzame ingrediënten immers niet intrekken.

Strijk het masker van boven naar beneden uit over heel je haar en sla hierbij de haarwortels over. Wikkel voorzichtig je haren in een zachte handdoek en laat het masker ongeveer een kwartiertje trekken. Wie heel droog of beschadigd haar heeft, mag gerust een nachtje met het masker slapen. Spoel het daarna zorgvuldig uit.

4. Is er een ideaal kapsel tijdens deze moeilijke periode?

Neen, het enige dat ik je kan adviseren is om zoveel mogelijk voor ‘naturel’ te gaan. Op deze manier krijgt je haar nu een unieke kans om te herstellen.

5. Extra tip!

Je eetgewoonten kunnen ook een grote invloed hebben op de gezondheid van je haar.

Naast deze externe tips kan je ook van binnenuit zorgen voor mooi, sterk en glanzend gezond haar. Drink voldoende water en zorg dat je genoeg vitamines, eiwitten en hoogwaardige aminozuren naar binnen krijgt.

Wil je meer weten over aminozuren en hun belang voor ons haar en haarwortels, klik dan hier voor een uitgebreid artikel.

Je kan ze op een 100% natuurlijke manier weer aanvullen met een volwaardig aminozurencomplex zoals Beauty Essentials.

Het is 100% natuurlijk (lichaamseigen zelfs, zodat je geen ‘vreemde’ stoffen in jouw lichaam brengt) en levert geen enkele bijwerking op. Het ‘enige’ dat dit product doet, is jouw tekorten weer aanvullen.

Het gebruik is simpel: je neemt ‘s morgens 4 tot 6 tabletjes met een groot glas water en laat het product dan rustig zijn werk doen.

Maar alhoewel het een goed product is, is het geen wonderproduct. Het heeft (afhankelijk van hoe groot jouw tekorten momenteel zijn) een 4 tot 6 weken nodig om diep vanbinnen veranderingen door te voeren.

De meeste vrouwen merken de eerste weken… helemaal niets! :-)

Dan mailen ze me en zijn ze teleurgesteld. Sommigen voelden zich zelfs ‘beetgenomen’!

Enkele weken later mailen ze me dan dat hun haar precies veel voller en sterker is….

Je kan op een week tijd geen onderliggende oorzaken aanpakken.

Dat heeft tijd nodig én laten we dat nu net in overvloed hebben ;-)

Het enige dat ik je kan zeggen, is wat het product voor jou kan doen en dat je even geduld moet hebben. Pas na 2 maanden gebruik kan je een realistisch oordeel vellen.

Vroeger gaf ik een klein fortuin per maand uit aan allerlei producten maar nooit heb ik de resultaten gehad die Beauty Essentials geeft.

Ik raad je aan om Beauty Essentials in huis te halen en het 2 maanden de kans te geven om diep in jouw cellen veranderingen door te voeren.

Stuur me daarna zeker ook een mailtje met jouw feedback hierover. Een foto van je weelderige haardos mag natuurlijk ook ;-)

Klik hier als je interesse hebt in dit product.

Groetjes,

Amy x

Deel dit artikel met jouw vriendinnen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je dit stappenplan graag gratis wil ontvangen, klik dan op de knop hier beneden.

4 simpele tips voor een mooie, stevige en gezonde huid

in slechts 4 minuten per dag