skip to Main Content

Last van hangende borsten? Lees hier 5 oorzaken!

Over borsten is al veel gepraat, geschreven en gelezen. Op het gebied van borsten lopen de smaak en vorm dan ook enorm uiteen. De ene vrouw is gelukkig met haar rondingen, de ander zou liever wat meer of minder hebben…

Waar wij vrouwen het vrijwel allemaal over eens zijn is dat hangende borsten een ‘No Go’ zijn.

Klik hier verder naar:

– 4 simpele tips voor stevige borsten

– 8 tips voor prachtige borsten

Wat zijn de oorzaken dat je borsten meer gaan hangen? En nog belangrijker… hoe kun je dit voorkomen?

1. Bh dragen of niet?

Het blijft een discussiepunt vanwege jarenlange onderzoeken en studies. Sommige studies beweren dat, wanneer je een beha draagt die onvoldoende steun biedt, je borsten uiteindelijk (kunnen) gaan hangen. Andere onderzoeken beweren juist het tegenovergestelde en tonen aan dat vrouwen die nooit een beha hebben gedragen, minder snel hangende borsten kregen vanwege het sterke lichaamsweefsel.

Veel vrouwen dragen wel een beha en de juiste maat kiezen vergt wat kennis. Laat je van tijd tot tijd vakkundig opmeten want het kan zijn dat je bh-maat door de jaren heen is veranderd.

Herlees ook: ‘Draag jij de juiste bh-maat?’

2. Te weinig water drinken – écht?!

Het blijft een inkoppertje maar water drinken is gezond voor heel je lichaam én dus ook voor je borsten. Het te weinig drinken van water kan je huid ruw maken en minder elastisch. Dit geldt niet alleen voor je gezicht.

3. Zon en roken…

Ben je een fervent zonaanbidder? Smeer je dan goed in tegen UV-straling. Teveel blootstelling aan de zon kan vroegtijdige huidveroudering en ongewenste huidverzakking veroorzaken doordat het zonlicht het bindweefsel en de elastinevezels schaadt. Dit geldt ook voor roken.

Herlees hierover: ‘Laat je decolleté stralen.’

4. De elasticiteit van je huid

De kwaliteit (elasticiteit & stevigheid) van je huid wordt grotendeels bepaald door de stoffen collageen en elastine. De aanmaak en vervanging van deze eiwitvezels worden gestimuleerd door bepaalde voedingsstoffen. Deze voedingsstoffen komen veel voor in o.a. vruchten (druiven, bessen e.a.) en groene bladgroenten.

Groenten en fruit helpen je borsten dus om hun stevigheid te behouden. Ook eiwitten uit vette vis, mager vlees en noten zijn raadzaam voor mooie borsten; evenals voedingsvezels uit volkorenbrood, zilvervliesrijst, volkorenpasta en hele ontbijtgranen.

Hiernaast zijn aminozuren ook ontzettend belangrijk voor de stevigheid van je huid én je borsten natuurlijk. Threonine, serine, proline, glycine en histidine zijn hiervoor de 5 belangrijkste stoffen.

Ik gebruik hiervoor al enige tijd Beauty Essentials om mijn huid en borsten steviger en soepelder te maken en ben zeer tevreden over het effect hiervan (én mijn nagels zijn een stuk sterker geworden!).

5. Tot slot… je dieet!

Met gezond eten en veel bewegen is natuurlijk niks mis. Als je echter herhaaldelijk start en stopt met het volgen van ongezonde crashdiëten dan gaat dat ten koste van de omvang en stevigheid van je borsten. Gericht je borsten trainen versterkt je borstspier en kunnen je borsten na enige tijd groter doen lijken.

Handig! Want mijn probleem is inderdaad dat ik de verkeerde oefeningen doe en bij het verliezen van gewicht worden mijn borsten altijd als eerste kleiner :-(

TIP: Lees ook nog even dit artikel na: ‘De juiste lingerie kiezen bij je outfit’. Het heeft niet zozeer iets met hangende borsten te maken (alhoewel?!) maar leert je hoe je bij iedere outfit de juiste lingerie kan dragen voor een mooi silhouet.

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy
Zoeken

GRATIS EBOOK: 100% natuurlijke beauty middeltjes 

De beste (en goedkoopste) verzorging komt uit de natuur

x

Send this to friend