Make up tips voor de rijpere huid.

Ik hoor vrouwen vaak zeggen: ‘Het opmaken van de rijpe huid is niet anders dan het opmaken van een jonge huid’

Helaas wel…

Er zijn een aantal do’s en don’ts waar je rekening mee kan houden, maar ook een aantal make-uptrucjes die ervoor kunnen zorgen dat je er vijf, zelfs tien jaar jonger uitziet.

Je wil namelijk dat je huid er jonger uitziet en dat de rimpels (iets) minder opvallen, toch?

Breng je je make-up verkeerd aan, kan je wel eens de verkeerde dingen gaan accentueren in plaats van camoufleren!

Stap 1!

Hét uitgangspunt voor een goede huid is en blijft natuurlijk een goede huidverzorging.

Een degelijke vochtinbrengende en voedende crème helpt om je huid jong te houden.

Rimpels kan je helaas niet voorkomen maar je kunt het natuurlijke verouderingsproces met een goede huidverzorging en de correcte ondersteuning wel vertragen.

Vochtinbrengende crèmes hydrateren je huid, klopt. Maar… ze blijven aan de oppervlakte van de huid en helpen je huid om huidvet en vocht beter vast te houden.

Dat is goed, want daardoor wordt uitdroging van de huid tegen gegaan. Bovendien lijkt de huid na gebruik ervan wat voller en gevulder waardoor rimpels misschien wat minder opvallen. Maar als je je gezicht reinigt, is het effect weg.

Wil je écht op weg naar minder rimpels en een strakkere huid, dan hecht je best meer aandacht aan wat er van BINNEN in jouw lichaam gebeurt.

Je weet al dat ik een enorme fan ben van het aanvullen van aminozuren, net omdat ze (onder andere) zo’n enorm belangrijke rol spelen in de ‘opbouw’ van onze huid, haar en nagels.

Daarom raad ik je aan om dagelijks 6 tabletjes Beauty Essentials in te nemen. Dit is een 100% natuurlijk aminozurencomplex dat alle 20 aminozuren levert.

Aminozuren zijn letterlijk de ‘bouwstenen’ voor alles in ons lichaam en dus echt onmisbaar. In dit artikel lees je meer over aminozuren en hun rol in ons lichaam

Na stap 1 komt stap 2: je look ‘verjongen’ met het gebruik van de juiste make-up. Hoe doe je dat?

Gebruik een primer!

De primer breng je na je verzorging en voor je foundation aan (net zoals je onder een eerste verflaag een primer aanbrengt).

De primer op zich geeft je huid al een jonger aanzien. Dat komt door de siliconen die in het product aanwezig zijn. Ze leggen als het ware een laagje over je huid, als een tweede huid. Hierdoor dringt de primer in je rimpels en niet je make-up (wat heel erg zou opvallen).

Het gebruik van een primer heeft verschillende voordelen:

  • Je huid ziet er gladder en egaler uit
  • Het laagje dat de primer over je huid legt, gaat uitdroging van je huid tegen
  • Je kan je foundation veel gemakkelijker aanbrengen
  • Primers bevatten lichtreflecterende deeltjes waardoor het licht dat op je huid valt zo wordt weerkaatst dat je huid jonger en gladder lijkt
  • Door het gebruik van een primer heb je minder product (foundation) nodig, en dit is heel belangrijk want voor de rijpe huid geldt: ‘Hoe minder make up, hoe beter!’

Gebruik de juiste foundation!

Dé basisregel voor het opmaken van de rijpe huid: gebruik zo min mogelijk foundation, zo min mogelijk camouflageproduct, zo min mogelijk poeder. Less is more! Alles kan zich alleen maar vastzetten in je rimpels en zo extra opvallen.

De rijpe huid is (gewoonlijk) droger dan een jonge huid. Hierdoor is de huid vaak ook gevoeliger en kan ze er doffer of valer uitzien.

Hydraterende crèmes en primers schieten hier al wel te hulp maar ook de foundation kan op dit gebied veel voor je huid én je uiterlijk doen.

Gebruik voor een rijpere huid liever een vloeibare foundation. Zorg er wel voor dat deze foundation voor jouw huidtype geschikt is. Best laat je je hiervoor adviseren door een schoonheidsspecialiste of de dame in de winkel aan de make up stand.

Na je foundation gebruik je normaal gezien ook altijd een laagje poeder. Wees hier zuinig op!

Een extra tip is om het sponsje bij je poeder achterwege te laten en je poeder aan te brengen met een make up kwastje voor een natuurlijker effect. Met het sponsje breng je het poeder vaak ‘diep’ in de rimpeltjes aan en met een kwastje verkrijg je een veel luchtiger effect.

Breng highlights aan!

Ok, mijn dagelijkse make up routine beperkt zich ook tot de vorige stappen, maar voor een avondje uit of een feestje of voor die vrouw die er iedere dag net dat beetje meer tijd aan wilt besteden:

Creëer lichtpunten in je gelaat. Highlights leggen een mooie glans over je huid en door met licht en schaduw te spelen kun je de volumes in je gezicht als het ware ‘veranderen’.

Wil je je gelaat ‘liften’? Breng je highlight aan in de zone die vanaf je jukbeen langs je buitenste ooghoek richting je slaap loopt. Door deze zone te verlichten, creëer je een instant lifting effect. Je jukbeenderen en ogen lijken hoger.

Verzorg je wenkbrauwen!

De manier waarop je je wenkbrauwen verzorgt en opmaakt, kan je jaren jonger (of net ouder!) maken.

Eerder schreef ik al onderstaand artikel met handige tips:

‘Verzorgde wenkbrauwen zijn de goedkoopste facelift.’

Maar ook dit artikel is de moeite waard:

‘Voor ieder gelaat bestaat er een perfecte wenkbrauw.’

Wees voorzichtig met oog make up!

Rimpels en lijntjes rond de ogen? Gebruik dan vooral géén glanzende oogschaduw. Crèmeachtige oogproducten zijn alleen geschikt als ze direct opdrogen maar niet als ze crèmeachtig blijven (ze vullen dan lijntjes, rimpeltjes en gaan in de oogvouw zitten).

Gebruik bij voorkeur lichte kleuren om je ogen mee op te maken. Natuurlijk bestaan er uitzonderingen en zijn er vrouwen die ook zwart of donkerbruin heel goed kunnen hebben, maar de hoofdregel is: lichte kleuren!

Mascara voor de bovenste wimpers is volgens mij voor iedere vrouw een must.

Gebruik de juiste lipverzorging!

Net zoals de huid, moeten ook de lippen worden ‘klaargemaakt’ met een primer. Deze primer maakt het aanbrengen van de lippenstift gemakkelijker, zorgt ervoor dat het product langer blijft zitten, vult eventuele groefjes op en voorkomt uitlopen.

Voor de ‘jonge oudere’ vrouw adviseer ik een crèmeachtige lipstick of gloss te gebruiken in lichte, frisse kleuren. Matte texturen moeten worden vermeden.

Crèmeachtige texturen en gloss reflecteren het licht en geven de lippen daardoor weer meer volume (dat helaas in de loop van de jaren afneemt).

Let op met metallic kleuren, die maken je ouder. Felle kleuren ‘kunnen’ heel mooi zijn, maar dat hangt van je huidtype af. Wees hier dus ook voorzichtig mee.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?