Verzorgde wenkbrauwen zijn de goedkoopste facelift

Verzorgde wenkbrauwen zijn dé goedkoopste facelift.

De perfecte wenkbrauwen vallen niet op, maar liften je hele gezicht en trekken de aandacht naar je ogen.

Zware borstelige wenkbrauwen zijn als een streep door je gezicht. Vormeloze wenkbrauwen geven een vuile, vlekkerige indruk, zeker als ze donker zijn. Geen of weinig wenkbrauwen maken je gezicht expressieloos. Getekende of te geëpileerde wenkbrauwen geven je een hard en streng uiterlijk.

Epileer je wenkbrauwen regelmatig, maar op een natuurlijke manier en verzorg ze dagelijks door ze simpel te kammen met een wenkbrauwborsteltje. Let wel – een te dikke wenkbrauw is onverzorgd, bij een te smal exemplaar gaat je hele gezicht vreemd lijken.

Je hebt ondertussen wel door dat je wenkbrauwen voor een groot deel de uitdrukking in je gezicht bepalen én je er dus ook ouder kunnen laten uitzien.

Zelf laat ik mijn wenkbrauwen elke 6 weken (bij mijn gelaatsverzorging) terug in model brengen, zo heb ik er tussendoor weinig werk aan, af en toe een haartje uittrekken met de pincet en gewoon dagelijks kammen met een wenkbrauwborsteltje.

Geen idee hoe je zélf je wenkbrauwen goed kan verzorgen? Dan geef ik je vandaag een paar simpele tips mee.

Wat heb je nodig?

• Een goede pincet
• Een wenkbrauwborsteltje
• Een (vergrotende) spiegel
• Een wenkbrauwpotlood of poeder
• Een fijn borsteltje indien je voor het poeder kiest

wenkbrauwen bijwerken Begin met de haartjes naar eenzelfde richting te kammen.

Ga daarna verder met de haartjes aan de bovenkant en aan de onderkant van je wenkbrauwen te epileren. Wacht nog even met de wenkbrauwen zelf.

Borstel je wenkbrauwen vervolgens wat naar boven. Zo zie je perfect de huidige vorm van je wenkbrauwen.

Kijk goed naar welke wenkbrauwhaartjes wat uitsteken. Knip deze vervolgens bij, epileer waar nodig.

Borstel je wenkbrauwen nu naar beneden en epileer ze ook daar waar nodig eveneens wat bij.

Neem vervolgens het wenkbrauwpotlood of het poeder en vul vervolgens de kale plekken op. Borstel je wenkbrauwen even naar boven zodat je zeker geen plekjes vergeet.

Als je je wenkbrauwen nu wat te dik vindt, kan je ze met concealer wat dunner maken.

Let vooral op dat je deze fouten NIET maakt…

1. Overdrijven

Dagelijks plukken is niet goed voor je wenkbrauw. Haal je pincet (maximum) drie keer per week boven voor een perfect resultaat. Dit zorgt ervoor dat je wenkbrauwen egaler lijken.

2. Oud pincet

Als haartjes door je pincet glijden, dan moet je nieuw gereedschap kopen. Daarnaast is het belangrijk dit regelmatig te reinigen met wat alcohol om de opstapeling van de bacteriën te voorkomen.

3. Zijkanten (de belangrijkste tip!)

Om te vermijden dat de wenkbrauwen doorlopen aan de neusbrug epileren vrouwen te veel aan de binnenkant. Een grote ruimte tussen de ogen doet de neus echter groter lijken. Zo lijken je ogen ook te ver uit elkaar te staan.

wenkbrauwen epileren tekening

Het begin van je wenkbrauw moet samenvallen met de neusbrug, niet met de kant van neusvleugels. Ook aan de buitenkant mag je niet te veel wegwerken. Om te ontdekken waar je wenkbrauw moet eindigen, moet je je een diagonale lijn inbeelden. Deze vertrekt van de neuspunt, naar de buitenste hoek van je oog. Je kunt een potlood als richtlijn gebruiken.

Ziezo, nu kan jij met deze kosteloze facelift op weg naar een jongere uitstraling!

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?