Moeten vrouwen dubbel zoveel sporten als ze ouder worden?

Eerder vandaag schreef ik al een artikel rond bewegen – nl. ’10 redenen om meer te bewegen’.

Dan is het nu tijd om je ook op weg te helpen naar meer beweging ;-)

Meer beweging is noodzakelijk om gewichtstoename te voorkomen – dat blijkt uit een studie uitgevoerd aan Harvard University.

Vrouwen moeten dubbel zo veel gaan bewegen als ze ouder worden. De tot dusver als voldoende beschouwde hoeveelheid lichaamsbeweging blijkt inderdaad onvoldoende te zijn om vrouwen op de eerste plaats fit te houden. Meer beweging is noodzakelijk om gewichtstoename te voorkomen.

Concreet moeten vrouwen die hun gewicht onder controle willen houden minstens één uur per dag bewegen. Alleen op die manier kan worden voorkomen dat de gewichtstoename bij het ouder worden beperkt blijft.

Volledig artikel met uitleg lezen?

Klik dan hier verder naar het artikel op gezondheidsweb.eu.

Veel ‘ouderen’ halen dit uur per dag helaas niet. Gelukkig kan ook een aantal keer per week al heel wat verschil maken. Bewegen wil niet zeggen dat men zich telkens enorm moet inspannen, zich forceren kan juist slecht zijn.

Het gaat er om dat men zich gedurende een uur steeds zodanig inspant dat men gaat hijgen maar dan nog wel een gewoon gesprek kan voeren.

Een recente trend is wel dat steeds meer vrouwen sportiever gaan leven, maar deze trend zet zich nog niet echt door bij vrouwen van middelbare leeftijd.

Deze leeftijdscategorie heeft er zich blijkbaar mee verzoend dat ouder worden gepaard gaat met gewichtstoename. Die gewichtstoename vertaalt zich steeds vaker in obesitas of zwaarlijvigheid, ook in Europa.

In onderstaand artikel van succesvolouderworden.nl kan je een aantal tips vinden om je ‘beweging’ op te bouwen en om het dagelijks bewegen ook te kunnen volhouden.

‘Zorg voor voldoende beweging’ – succesvolouderworden.nl

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?