Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

Moeten vrouwen dubbel zoveel sporten als ze ouder worden?

Eerder vandaag schreef ik al een artikel rond bewegen – nl. ’10 redenen om meer te bewegen’.

Dan is het nu tijd om je ook op weg te helpen naar meer beweging ;-)

Meer beweging is noodzakelijk om gewichtstoename te voorkomen – dat blijkt uit een studie uitgevoerd aan Harvard University.

Vrouwen moeten dubbel zo veel gaan bewegen als ze ouder worden. De tot dusver als voldoende beschouwde hoeveelheid lichaamsbeweging blijkt inderdaad onvoldoende te zijn om vrouwen op de eerste plaats fit te houden. Meer beweging is noodzakelijk om gewichtstoename te voorkomen.

Concreet moeten vrouwen die hun gewicht onder controle willen houden minstens één uur per dag bewegen. Alleen op die manier kan worden voorkomen dat de gewichtstoename bij het ouder worden beperkt blijft.

Volledig artikel met uitleg lezen?

Klik dan hier verder naar het artikel op gezondheidsweb.eu.

Veel ‘ouderen’ halen dit uur per dag helaas niet. Gelukkig kan ook een aantal keer per week al heel wat verschil maken. Bewegen wil niet zeggen dat men zich telkens enorm moet inspannen, zich forceren kan juist slecht zijn.

Het gaat er om dat men zich gedurende een uur steeds zodanig inspant dat men gaat hijgen maar dan nog wel een gewoon gesprek kan voeren.

Een recente trend is wel dat steeds meer vrouwen sportiever gaan leven, maar deze trend zet zich nog niet echt door bij vrouwen van middelbare leeftijd.

Deze leeftijdscategorie heeft er zich blijkbaar mee verzoend dat ouder worden gepaard gaat met gewichtstoename. Die gewichtstoename vertaalt zich steeds vaker in obesitas of zwaarlijvigheid, ook in Europa.

In onderstaand artikel van succesvolouderworden.nl kan je een aantal tips vinden om je ‘beweging’ op te bouwen en om het dagelijks bewegen ook te kunnen volhouden.

‘Zorg voor voldoende beweging’ – succesvolouderworden.nl

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy