skip to Main Content

Opgepast met lipgloss in de zon!

Op de kalender is het al een hele tijd lente, al is het nog even wachten op veel zon en warme temperaturen – toch wil ik je vandaag even waarschuwen:

Smeer je ALTIJD goed in met een beschermende factor en pas op met lipgloss!

Misschien denk je dat lipgloss je lippen beschermt, maar dat is helemaal niet zo! Integendeel…

We zien er liefst op ons best uit – ook op het strand – maar pas op met lipgloss! Het dragen van en verleidelijk lipglansje in de zon kan namelijk gevaarlijk zijn en de kans op huidkanker rond en op de lippen vergroten!…

Je huid heeft van nature al een lichte zonbescherming door de aanmaak van melanine (bruin worden), daarnaast blijft de huid soepel door de aanmaak van talg. Je lippen hebben dit natuurlijke beschermings-mechanisme echter niet!

Juist je lippen moet je daarom extra goed beschermen tegen de zon.

Je hebt vast wel eens gezien wat er gebeurt als je een vergrootglas in de zon houdt boven een stukje papier: het papier zal gaan branden. Ook weet je waarschijnlijk wel dat je sneller verbrandt als je op een bootje zit, door het weerkaatsende effect van het water.

Het glanzende laagje van de lipgloss heeft helaas net hetzelfde effect als een vergrootglas. Je lippen worden hierdoor extra kwetsbaar voor de zon.

Gebruik daarom liever geen lipgloss in de zon (alhoewel het heel verleidelijk is – ik gebruik bijna niets anders dan lipgloss) maar in plaats daarvan liefst een wat minder glanzende balsem of matte lipstick met SPF25.

Wil je tóch graag lipgloss oo?

Zorg dan dat je er een koopt met een hoge zonbeschermingsfactor. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg leuke lippenbalsems en lipglossen te koop met een SPF25 of hoger.

Meer energie en een betere verbranding?

TheeTox is een milde, 100% natuurlijke detox thee zonder laxeermiddelen. Het helpt bij afslanken en ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam

Klik hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me  toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen.

x