Amandel-gember smoothie voor een stralende huid en gezond energieniveau

Een mooie huid ontstaat van BINNEN in ons lichaam, dat hebben mijn lezeressen me al vaak horen vertellen.

Toch krijg ik nog dagelijks emails van vrouwen die allerlei (dure) crèmes en lotions smeren maar toch niet tevreden zijn met hun huid. Ze willen graag een strakkere, stevigere huid met minder rimpels en fijne lijntjes.

En ik antwoord eigenlijk altijd hetzelfde: start met de “binnenkant”, dan volgt de “buitenkant” vanzelf.

Alles wat we eten heeft een positief of negatief effect op ons lichaam. Niet alleen op onze huid maar ook op ons energieniveau, vetverbranding, hormonen en zelfs humeur.

Hoe gezonder je eet, hoe vlotter en beter jouw lichaam werkt.

Logisch, niet?

Daarom wil ik een supergezonde smoothie met jou delen om jouw huid (en hele gezondheid) van binnenuit een “boost” te geven.

Bananen leveren massa’s potassium, vitamine B6 en vezels. Ze hebben een positief effect op onze beenderen, nieren en cardiovasculair stelsel.

Gember werkt ontstekingsremmend en anti-viraal en is super voor de vertering. Een mooie huid, een sterk immuunsysteem, een goede gezondheid en zelfs een goed humeur start met een gezonde darmflora in onze darmen.

Hennepzaad levert omega-3 vetzuren, eiwitten en werkt ook ontstekingsremmend.

Amandelboter (kan je tegenwoordig overal online of zelfs in de betere supermarkten kopen) bevat veel vitamine E, magnesium en gezonde vetten en ondersteunt zo een mooie huid.

Chiazaad bevat vitamine B3, ijzer, calcium, magnesium en kalium.

Zo maak je de smoothie

  • 2 bevroren bananen (wanneer bananen te rijp dreigen te worden, doe je ze in stukjes in een diepvrieszakje in de diepvries. Zo heb je altijd handige porties om te gebruiken in smoothies EN hoef je nooit meer bananen weg te gooien)
  • 2,5 cm gember, geschild (als je geen verse gember hebt, kan je ook een flinke portie gemberpoeder gebruiken)
  • 1 eetlepel amandelboter
  • 2 eetlepels hennepzaad
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 400ml water (als de smoothie te dik is, kan je nog wat water toevoegen)

Doe alle ingrediënten in de blender en blend tot het een gladde, romige smoothie is. Je kan deze smoothie drinken als ontbijt of gezond tussendoortje.

Zet je even rustig neer, neem wat “me-time” en geniet van het moment ;-)

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy