skip to Main Content

Veilig zonnen doe je zo!

Een geschikt zonneproduct gebruiken is essentieel, maar dat wist je natuurlijk al… ah ja, ik heb het je gisteren verteld ;-)

Vandaag heb ik nog een aantal tips voor je op het gebied van ‘veilig zonnen‘.

1. Vermijd de intensieve middagzon, deze is tussen 11u en 15u erg gevaarlijk, zeker voor de gevoelige huidjes onder ons.

2. Vermijd langdurige blootstelling aan de zon. Ik weet, ik wil nu ook graag bij die eerste dagen ZON zo snel mogelijk bruin zijn, maar geloof me, lang in de zon zitten is écht niet gezond.

Snel bruin zonder gevaar? Lees mijn artikel over de Spray Tan even terug na!

3. Indien je langdurige blootstelling niet kan voorkomen, bedek dan je huid en zeker je hoofdhuid, want deze kan sneller verbranden dan je zou denken. Vergeet ook je zonnebril niet, want de zon kan ook aan je ogen schade toebrengen.

4. Breng je zonneproduct royaal en gelijkmatig aan VOOR je gaat zonnen, liefst niet na een uurtje pas, want dan is het al te laat. Vergeet het insmeren ook niet elke 2 à 3 uur te herhalen.

5. Wees aub voorzichtig met kleine kindjes in de zon, smeer ze (regelmatig) goed in, zet ze een hoedje op en laat ze bij voorkeur onder een parasol of in de schaduw spelen.

Hou in het achterhoofd dat alle schade aangebracht door de zon tijdens de eerste levensjaren een onomkeerbaar negatief effect heeft op het verdedigingsmechanisme van de huid.

Een laatste tip i.v.m de hoeveelheid zonnecrème die je best gebruikt.

Smeer een ‘streep’ zonnecrème zo groot als je handpalm, dus van je pols tot aan je vingers op elk van de 11 lichaamsdelen, hoofd en hals (vergeet je oren en je lippen niet!), armen (allebei), borst, buik, bovenrug en nek, onderrug, dijen (allebei) en de kuiten en voeten (ook best allebei) :-)

En nu… genieten van dat zonnetje!

Meer energie en minder zin in zoet?

Greens Power is een “Superfood blend” met chlorella, gerstegras, spirulina, extracten van groenten en fruit, enzymen, vezels, probiotica, policosanol, acerola, Siberische ginseng en groene thee.

Dagelijks een glas ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam, vermindert zin in zoet, draagt bij aan een gezonde Ph-waarde, spijsvertering en darmflora en biedt massa’s energie. Klik hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me  toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen.

x