Verstevig hangende oogleden met deze 100% natuurlijke crème.

Hangende oogleden hebben heel vaak gewoon met huidveroudering te maken. De laatste weken krijg ik regelmatig de vraag hoe je dit ‘probleem’ kan oplossen.

Je oogleden zijn een erg gevoelige zone van je gezicht. Daarom is het belangrijk om ze 100% natuurlijk te behandelen.

Omdat je oogleden zo gevoelig zijn hebben ze een aantal extra voedingsstoffen nodig om ze stevig en veerkrachtig te houden.

Vandaag deel ik een zelfgemaakte crème die deze belangrijke stoffen in overvloed bevat.

Wat heb je nodig?

  • 4 eetlepels aloë vera gel
  • 2 eetlepels havervlokken
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 4 dunne schijfjes komkommer

Waarom gebruik je deze ingrediënten?

Aloë vera gel bevat extreem veel vitaminen, mineralen en antioxidanten. Dankzij die elementen zal het de vernieuwing van de cellen stimuleren en er voor zorgen dat de huid weer veerkrachtig wordt.

Herlees zeker ook even dit artikel over de vele voordelen van aloë vera gel.

De andere bestanddelen van deze verstevigende crème zijn havervlokken en natuurlijke (!) yoghurt. Deze hebben een exfoliërend effect en werken verzachtend. Daarnaast verwijderen ze de dode huidcellen en de onzuiverheden die zich in deze zone bevinden.

To slot voeg je nog komkommer toe om meer veerkracht aan de huid te geven. Dat is vooral nodig als de huid al begint te hangen.

Hoe maak je de crème?

Snij een groot blad van een volwassen aloë vera plant door. Haal voorzichtig de gel er uit. Zorg er voor dat je ongeveer vier eetlepels van deze gel hebt. Het kan dus zijn dat je nog een tweede blad nodig hebt, afhankelijk van de grootte van je aloë vera plant.

Meng daarna de aloë vera gel met de havervlokken, de natuurlijke yoghurt en de komkommer. Doe dan dit mengsel in de blender. Mix alle ingrediënten goed tot je een soepele crème verkrijgt en alle stukjes verdwenen zijn.

Hoe gebruik je de crème?

Zorg ervoor dat je de crème aanbrengt op een zuivere huid. Spoel je gelaat goed met lauwwarm water.

Smeer nu een kleine hoeveelheid (een nootje) van de zelfgemaakte crème op de oogleden. Wees voorzichtig en let op dat de crème niet in de ogen druppelt.

Bedek het ingesmeerde gedeelte met een compresje en laat het ongeveer een half uurtje inwerken.

Spoel je huid daarna goed af met lauwwarm water. Je mag dit iedere avond herhalen.

Let op!

Bewaar de rest van de crème goed in de koelkast.

Na 2 weken zie je al opmerkelijke resultaten.

Extra tip!

Veel vrouwen beseffen niet dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de stevigheid en elasticiteit van onze huid. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Groetjes

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?