Een verstopte neus? Probeer deze natuurlijke middeltjes eens…

Een verstopte neus kan je hele dag verstoren of je ‘s nachts aardig uit je slaap houden.

Gelukkig bestaan er heel wat natuurlijke middeltjes die de verstopping in je neus meteen kunnen verhelpen.

1. Gember

Een verstopte neus krijg je heel snel weer vrij door een beetje geraspte gemberwortel of mierikswortel te eten.

Heb je naast een verstopte neus ook last van een vervelende hoest in deze herfst/winterdagen? Dan raad ik je aan om onderstaand artikel even te herlezen dat ik een tijdje geleden al online zette:

‘Gember kleven tegen (slijm)hoest’

2. Essentiële olie

Doe een paar druppeltjes eucalyptus op je zakdoek. Hou die geregeld tegen je neus en adem diep in. Het helpt ook om ‘s avonds voor je gaat slapen een paar druppeltjes op je hoofdkussen te doen. Een goede nachtrust gegarandeerd.

Een verstopte neus kan je ook heel eenvoudig oplossen door een kom met warm water op tafel te zetten, er 3 druppels rozemarijnolie en eucalyptusolie aan toe te voegen. Voeg er ook nog 2 druppels mirte olie en tea tree olie aan toe. Bedek je hoofd met een handdoek en adem de stoom een 5 tot 10 minuutjes in.

Herhaal dit 2x per dag tot de klachten afnemen.

Je kan eventueel in je woonkamer ook wat olie verdampen van kamille, citroenmelisse, citroeneucalyptus, echte lavendel of marjolein.

3. Adem correct

Wanneer je neus verstopt zit, ondervindt vooral je ademhaling daar heel wat last van. Het feit dat je bovendien niet vrij kunt ademen, kan al snel voor hoofdpijn en andere kwaaltjes zorgen.

Om je neus weer open te krijgen, moet je ademhaling dus weer vlotter verlopen. Daarom is de Buteyko oefening ideaal om je te bevrijden van die geblokkeerde neus.

4. Versterk je immuniteit

Het is logisch dat als je immuniteit top is dat je veel minder vatbaarder bent voor verkoudheden, een verstopte neus en die vervelende griep.

Daarom wil ik je tot slot nog aanraden om volgend artikel even aandachtig te lezen, better safe than sorry.

‘Opkomend griepje? Ga de strijd aan met deze 4 natuurlijke immuniteitsversterkers.’

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?