Opkomend griepje? Ga de strijd aan met deze 4 natuurlijke immuniteitsversterkers!

Zelfs al was je jouw handen 50x per dag en probeer je iedereen die kucht of hoest te mijden, dan nog blijft een gevecht tegen alle mogelijk bacteriën en ziektes die in de koudere herfst- en wintermaanden de kop opsteken!

Vandaag wil ik je 4 natuurlijke immuniteitsversterkers meegeven die je kansen op een minder ernstige ziekte of een sneller herstel kunnen verbeteren. Misschien vermijden ze zelfs helemaal dat je ziektebacteriën opneemt.

Natuurlijk is het geen garantie, het is sowieso belangrijk dat als de ziektesymptomen blijven aanhouden je even een arts consulteert.

Sommige middeltjes die ik deel (genoeg slaap, beweging en het eten van gezonde voeding) vormen zonder twijfel de fundamentele bouwstenen voor een gezonde levensstijl.

Maar even een korte herinnering kan nooit kwaad ;-)

1. Voldoende slaap én rust.

Eigenlijk weten we dit wel allemaal, maar het blijkt soms gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Dat heb ik eigenhandig ondervonden de afgelopen weken terwijl mijn man in het ziekenhuis lag, alle zorgen die erbij kwamen kijken en het gezinsleven dat gewoon op volle toeren blijft verder draaien.

Nu mijn man terug thuis is en hier goed herstellen kan, slaat de vermoeidheid precies pas écht toe. Ik had precies een goede automatische piloot, maar nu merk ik wel dat ik vatbaar ben, af en wat ziek, maar het komt niet echt door.

De afgelopen dagen ben ik om 21u30 (met schaamrood op de wangen) al helemaal uitgeteld, alhoewel ik er graag tegen wil vechten, want zeg nu zelf, als volwassen vrouw om 21u30 je bed in om te gaan slapen ‘dat hoort toch niet’.

Maar toch heb ik dat al 2 dagen gedaan, gewoon voor mijn gezondheid en mijn immuniteit te versterken. Want ik sta er nog even alleen voor en het is niet de bedoeling dat ik ook nog  ‘uitval’.

Slapen doet ook meer dan enkel een goed gevoel geven. Het geeft je lichaam de kans om te herstellen op cellulair niveau. Talrijke studies hebben aangetoond dat slaaptekort de kans verhoogt op een verkoudheid.  Langdurig slaaptekort is ook gelinkt aan ernstigere ziektes zoals diabetes en hartproblemen.

2. Drink gouden melk.

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar eigenlijk bedoel ik gewoon een melk op basis van kokos en kurkuma – 2 gouden ingrediënten.

Kurkuma bevat massa’s curcumine, een stof die bekend staat voor zijn grote hoeveelheden antioxidanten en zijn ontstekingsremmende, antivirale en antibacteriële werking. Heel erg gezond dus (het is ook nog eens supergoed voor je huid).

In dit artikel dat ik eerder al schreef deel ik een overheerlijk smoothie receptje om ‘s avonds voor je gaat slapen te drinken. Het bevordert ook nog eens een goede nachtrust!

3. Eet veel groenten.

Het dagelijks eten van voldoende groenten en fruit in alle kleuren wordt aanbevolen door de meeste gezondheid- en voedingsadviseurs, maar het is vooral belangrijk voor het stimuleren van de immuniteit.

Vitaminen zoals C en A staan bekend door hun vermogen om te vechten tegen ziekte. Vandaar het belang om voldoende groene groenten te eten.

4. Zorg voor een goede darmflora.

Het hebben van een goed ecosysteem in je lichaam met gezonde darmbacteriën is essentieel voor de gezondheid van het immuunsysteem.

Wist je dat 70-80% van het immuunsysteemweefsel zich bevindt in het spijsverteringskanaal?

Er zijn een heel aantal voedingsmiddelen die een overvloed aan probiotica bevatten.

Gefermenteerde yoghurt, kefirs, tempeh, zuurkool, enz. zorgen  voor lagere ontstekingsniveaus in de darmflora en versterken het immuunsysteem.

Probiotica worden vaak aangetroffen in gefermenteerde levensmiddelen, het fermentatieproces bevordert de groei van miljoenen micro-organismen die de voeding  helpen afbreken.

Herlees zeker ook even dit artikel dat ik schreef over het maken (en eten) van gefermenteerde appels voor een gezonde darmflora.

Zelf begin ik iedere dag met een glaasje Greens Power en ik raad je aan om dit ook te doen.

Het is een ‘Superfood blend’ dat massa’s probiotica levert maar ook chlorella, gerstegras, spirulina, extracten van groenten en fruit, enzymen, vezels, policosanol, acerola, Siberische ginseng en groene thee.

Gewoon een schepje poeder oplossen in een groot glas water en even flink roeren voor de beste start van jouw dag.

Het ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam, gaat de strijd aan met vrije radicalen, draagt bij aan een gezonde Ph-waarde, spijsvertering en darmflora en biedt massa’s essentiële voedingsstoffen.

Klik hier als je Greens Power in huis wil halen.

Groetjes,

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?