Verzorg je huid op de juiste manier… op elke leeftijd!

Fijn weekend gehad?

We hebben hier het hele weekend de verjaardag van mijn zoontje Lowie gevierd.

5 jaar is mijn kleine held al! En kijk h’m eens glunderen bij al zijn LEGO-cadeautjes en taart ;-)

37 – bijna 38, dat is MIJN actuele leeftijd ;-)

De ene dag voel ik me piepjong, de andere dag heb ik het gevoel dat 37 gerust naar 73 omgedraaid kan worden…

Mijn huid verteld me als eerste dat ik ouder word. Iedere huid heeft specifieke behoeftes die afhankelijk zijn van je leeftijd.

Daarom lijkt het me belangrijk om uit te leggen op welke manier je huid veroudert. 

20, 40 of 60 jaar? Vandaag leg ik je het verschil uit :-)

Let op – élke huid veroudert op zijn eigen manier en élke huid/leeftijd heeft zijn eigen specifieke behoeftes. Maar we kunnen algemeen wel onderstaande indelingen maken:

15 – 19 jaar

De vernieuwing van de huid vindt op een normale manier plaats, de huid is jong en veerkrachtig. In de tienertijd is de huidverzorging vooral gericht op het voorkomen of corrigeren van kleine onzuiverheden.

20 – 29 jaar

De doelstelling is om de vochtbalans van de huid te behouden met hydraterende verzorging voor alle huidtypen en matterende verzorging voor de gemengde of vette huid.

30 – 39 jaar

De collageenproductie vermindert, de huid wordt slapper wat vaak te zien is bij de wangen, kin en hals. Doelstelling is om de huid weer voller te maken en de teint weer te laten stralen.

40 – 49 jaar

Vanaf 40 jaar vertraagt het huidherstel geleidelijk aan en ontstaan zichtbare tekenen van huidveroudering. Je huid heeft behoefte aan intensieve verzorgingsproducten die de huid verstevigen en rimpels tegengaan.

50 – 59 jaar

Hormoonveranderingen die kunnen ontstaan tijdens en na de overgang wijzigen de structuur van de huid. De huid wordt droger, slapper en dof. Gebruik opbouwende producten om de gelaatstrekken gladder te maken en te strijden tegen huidverslapping.

Boven de 60 jaar

Het lichaam neemt calcium niet meer zo goed op en de samenhang tussen de cellen neemt af. Je huid heeft behoefte aan verzorgingsproducten die huidverslapping en het brozer worden van de huid tegengaan en de huidbarrière versterken.

Als je dit aandachtig hebt gelezen besef je waarschijnlijk dat het potje dagcrème dat je op je 22e begon te smeren… je vandaag op je 40e niet meer gaat kunnen helpen.

Natuurlijk zijn er talloze merken en schoonheidsproducten op de markt. Welk product je moet kiezen, hangt (zoals ik juist al zei) van je leeftijd, maar ook van je huidtype af.

Blijf daarom niet jaren achter elkaar hetzelfde product gebruiken, maar pas het aan naarmate je ouder wordt. Sommigen zullen een te vette crème niet prettig vinden. En ook als je een gevoelige huid hebt, zul je producten moeten zoeken die aangenaam aanvoelen op je huid en geen irritaties veroorzaken.

Wissel ook eens af met verschillende producten. Elk product bevat weer andere stoffen en zo profiteer je van meer goede ingrediënten.

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat je je huid dagelijks voedt en hydrateert om ze soepel en gezond te houden.

Hierover kreeg ik afgelopen weekend een vraag via het contactformulier op de website:

Je huid hydrateren, doe je dat nu door een hydraterende crème te smeren? Of door meer water te drinken?

Beiden!

Drink voldoende water zodat afvalstoffen goed afgevoerd worden uit je lichaam en voed je huid van buiten met hydraterende crèmes.

Maar…

Hou wel in het achterhoofd dat voldoende water drinken de afvalstoffen wel uit je lichaam helpt, maar dat dit ‘op zich’ de huidveroudering niet tegengaat.

Vocht laat de huid er wat voller en steviger uit zien waardoor rimpels minder snel zichtbaar zijn.

Vochtinbrengende crèmes hydrateren je huid, klopt. Maar… ze blijven aan de oppervlakte van de huid en helpen je huid om huidvet en vocht beter vast te houden.

Dat is goed, want daardoor wordt uitdroging van de huid tegen gegaan. Bovendien lijkt de huid na gebruik er van, wat voller en gevulder waardoor rimpels misschien wat minder opvallen. Maar als je je gezicht reinigt, is het effect weg.

Wil je écht op weg naar minder rimpels en een strakkere huid, dan hecht je best meer aandacht aan wat er van BINNEN in jouw lichaam gebeurt.

Je weet al dat ik een enorme fan ben van het aanvullen van aminozuren, net omdat ze (onder andere) zo’n enorm belangrijke rol spelen in de “opbouw” van onze huid, haar en nagels.

Aminozuren worden niet voor niets “de enige echte anti-agingstoffen” genoemd :-)

Als je meer info wil over aminozuren en waar je op moet letten bij het kiezen van een goed aminozurencomplex, klik dan hier.

Groetjes,

Amy x

PS: Ik neem dagelijks 6 tabletjes Beauty Essentials in omdat het het enige aminozurencomplex is dat ALLE aminozuren levert EN ook nog eens 100% puur natuur is.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring te verbeteren