Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

Waarom groene bladgroenten goed zijn voor je hersenen

Groene bladgroenten, bijvoorbeeld spinazie of kolen, zijn goed voor de hersenen. Ze zouden ervoor zorgen dat dementie minder snel toeslaat.

Dat is de conclusie van onderzoekers van de Rush University Medical Center in Chicago.

De wetenschappers onderzochten 950 ouderen van gemiddeld 81 jaar oud. Vijf jaar lang werden ze opgevolgd. De studie toont aan dat ouderen die regelmatig spinazie en kool eten, mentaal minder snel achteruit gaan.

De resultaten waren eenduidig, ook als rekening werd gehouden met andere invloeden zoals geslacht, leeftijd, opleidingsniveau, roken, bewegen en het risico op Alzheimer.

Onderzoekers vermoeden dat het positieve effect komt van vitamine K, een belangrijke voedingsstof.

Toch is verder onderzoek nodig, omdat andere gezonde stoffen in die voeding, zoals luteïne, foliumzuur en bètacaroteen, ook een positieve werking hebben.

Maar de boodschap is duidelijk: het kan zeker geen kwaad om vaak groene bladgroenten te eten.

Meer lezen op Mooi Verouderen over dementie, dan kan ik je onderstaande artikels aanraden:

– Kan een simpele oogtest dementie opsporen?

– Kunnen we symptomen van Alzheimer binnenkort terugdraaien?

– 9 signalen die op Alzheimer kunnen wijzen

Bron artikel – fiftytoo.be

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy