skip to Main Content

Waarom groene bladgroenten goed zijn voor je hersenen

Groene bladgroenten, bijvoorbeeld spinazie of kolen, zijn goed voor de hersenen. Ze zouden ervoor zorgen dat dementie minder snel toeslaat.

Dat is de conclusie van onderzoekers van de Rush University Medical Center in Chicago.

De wetenschappers onderzochten 950 ouderen van gemiddeld 81 jaar oud. Vijf jaar lang werden ze opgevolgd. De studie toont aan dat ouderen die regelmatig spinazie en kool eten, mentaal minder snel achteruit gaan.

De resultaten waren eenduidig, ook als rekening werd gehouden met andere invloeden zoals geslacht, leeftijd, opleidingsniveau, roken, bewegen en het risico op Alzheimer.

Onderzoekers vermoeden dat het positieve effect komt van vitamine K, een belangrijke voedingsstof.

Toch is verder onderzoek nodig, omdat andere gezonde stoffen in die voeding, zoals luteïne, foliumzuur en bètacaroteen, ook een positieve werking hebben.

Maar de boodschap is duidelijk: het kan zeker geen kwaad om vaak groene bladgroenten te eten.

Meer lezen op Mooi Verouderen over dementie, dan kan ik je onderstaande artikels aanraden:

– Kan een simpele oogtest dementie opsporen?

– Kunnen we symptomen van Alzheimer binnenkort terugdraaien?

– 9 signalen die op Alzheimer kunnen wijzen

Bron artikel – fiftytoo.be

Meer energie en een betere verbranding?

TheeTox is een milde, 100% natuurlijke detox thee zonder laxeermiddelen. Het helpt bij afslanken en ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam

Klik hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me  toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen.

x