skip to Main Content

Wat doen tegen ingevallen wangen?

Vorige week kreeg ik een mailtje binnen van Mieke met de vraag of ik haar advies kon geven – ze was op dieet gegaan en had nu last van ingevallen wangen.

Balen, op dieet gaan en afvallen net op die plaatsen waar je het niet wilt.

Ok, het is leuk als je gezicht er wat slanker uitziet, maar ingevallen wangen willen we dan weer niet… Vaak krijg je dan de vraag of je wat moe (of zelfs ziek) bent.

Als wangen invallen, heeft dat tot gevolg dat er steeds meer fijne lijntjes en rimpels in het gezicht ontstaan.

Enerzijds komt dit door het afvallen waarbij het onderhuidse vetweefsel verdwijnt en ‘een slappe wang’ ontstaat.

Maar anderzijds komt dit ook door het verouderen van de huid doordat deze steeds minder collageen, elastine en hyaluronzuur in zich heeft.

Onze botten, waaronder het kaakbot, slinken wanneer we ouder worden. Daardoor wordt de huid als het ware een beetje te ruim voor de inhoud.

Hierdoor krijgen we in plaats van een mooie volle wang, een lege huidpartij.

Schermafbeelding 2015-05-29 om 11.42.17

Wat kan je er nu aan doen?

Gelukkig moeten we niet meteen aan een ‘facelift’ denken – dit heeft zelfs geen enkel effect!

Hiermee trek je namelijk alleen de huid strak over de botstructuur, waardoor er een skelet-achtig effect optreedt.

Je kunt het vergelijken met het gladtrekken van een laken over een lege, bobbelige matras. In dit geval krijg je een veel beter resultaat als je de vulling in de wangen en op het jukbeen herstelt.

Je kan kiezen voor lipofilling, hierbij worden de contouren opgevuld met lichaamseigen vet. Helaas is dit een redelijk prijzige oplossing (tot zelfs 5000 euro) en het kan zijn dat je de behandeling na x aantal jaren opnieuw moet doen.

Je kan ook de oppervlakkige lijntjes behandelen met een hyaluronzuur, dit kan via injecties maar ook door een gelaatsbehandeling met producten waar hyaluronzuur in zit, zonder naald ;-)

Hiervoor kan ik Huid Analyse Instituut Art de Beauté in Hasselt adviseren – Diane helpt je met haar jarenlange ervaring graag verder met een gelaatsbehandeling op maat en geeft je fantastisch advies mee naar huis.

Bezoek zeker haar website eens voor wat meer info: www.huidinstituuthasselt.be

Bij het verzachten van wanglijntjes kunnen ook peelings en huidverbeteringssystemen een belangrijke bijdrage leveren.

Door het verbeteren van je huidkwaliteit zullen de resultaten van de behandelingen beter tot uiting komen.

Hiervoor kan je alvast je lichaam van binnenuit versterken met aminozuren, de enige échte bouwstoffen van ons lichaam.

Klik hier om te weten welke aminozuren je alvast kunnen helpen in de strijd tegen ingevallen wangen en rimpeltjes.

Meer energie en een betere verbranding?

TheeTox is een milde, 100% natuurlijke detox thee zonder laxeermiddelen. Het helpt bij afslanken en ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam

Klik hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me expliciet toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen. Je kan mijn privacyverklaring hier nalezen

x