Search
Close this search box.

Deze aminozuren zijn onmisbaar als je wil afvallen

Wil je enkele kilo's afvallen en start je een dieet? Hier ontdek je welke aminozuren een belangrijke rol spelen tijdens het afslanken.

Vorige week kreeg ik een vraag van Josiane over afvallen. Ze vroeg zich af of je kan afslanken door het innemen van aminozuren.

Het antwoord is: ja en nee.

Als je enkele kilo’s kwijt wil, ga je opletten wat je eet (meer eiwitten, minder bewerkte koolhydraten, meer groenten en fruit, minder suiker, meer gezonde vetten en minder transvetten), je gaat meer bewegen, minder snoepen, meer water en minder alcohol… 

Je kent het allemaal wel…

Maar als je wil afvallen zijn er ook andere factoren die mee spelen: hoe snel werkt jouw metabolisme, heb je veel stress, jouw hormonen, de menstruatiecyclus, de menopauze,…

En ook (onder andere) of jouw voorraad aminozuren op peil is.

Want je kan niet afvallen door enkel aminozuren in te nemen, maar je kan ook niet afslanken als je een tekort hebt aan de volgende aminozuren…

Deze aminozuren zijn belangrijk als je wil afvallen

Leucine

Het aminozuur leucine speelt een belangrijke rol bij de eiwitsynthese en het behoud van spiermassa. 

Spiermassa is heel erg belangrijk: hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer calorieën jouw lichaam verbrandt. Zelfs in rust.

Wanneer we een strikt caloriearm dieet gaan volgen, neemt onze spiermassa ook meestal af. Hierdoor vertraagt onze verbranding en lukt het afvallen steeds moeilijker.

Leucine komt vooral voor in voedingsmiddelen zoals vlees, zuivelproducten, vis en peulvruchten.

L-carnitine

L-carnitine is nodig voor het transport van lichaamsvet naar de mitochondriën (“oventjes”) van onze cellen, waar het wordt omgezet in energie. 

Stel je voor dat jij alles doet om lichaamsvet te verbranden, maar het kan niet naar onze “oventjes” vervoerd worden omdat je een tekort aan carnitine hebt…

Voedingsmiddelen zoals vlees en zuivelproducten bevatten L-carnitine.

Glutamine

Glutamine is het meest voorkomende aminozuur in het lichaam en speelt een rol bij ons metabolisme.

Daarnaast helpt het ook om spiermassa te behouden tijdens een dieet.

Glutamine komt vooral voor in vlees, vis, eieren en zuivelproducten.

Tyrosine

Tyrosine is nodig voor de productie van neurotransmitters zoals dopamine. Dopamine is belangrijk bij het regelen van ons humeur en energieniveau.

Ik hoef het je waarschijnlijk niet te vertellen: wij vrouwen kunnen nogal humeurig zijn als we niet gewoon mogen eten wat we willen… Dopamine zorgt voor een opgewekter humeur, ook tijdens een dieet ;-)

Gevogelte, vis, zuivelproducten en noten bevatten tyrosine.

Arginine

Het aminozuur arginine is betrokken is bij de productie van stikstofmonoxide, wat de bloedstroom kan bevorderen en onze spieren meer energie kan geven.

Het komt voornamelijk voor in voedingsmiddelen zoals vlees, gevogelte, vis, zuivelproducten en noten.

Waarop moet je letten bij het aanvullen van aminozuren?

Het is belangrijk dat je een aminozurensupplement kiest dat alle aminozuren levert én liefst een product dat 100% natuurlijk is.

Bij mijn weten is Beauty Essentials het énige product op de markt dat aan beide voorwaarden voldoet: het levert alle aminozuren en is 100% puur natuur.

De tabletjes worden zelfs niet gecoat omdat het niet natuurlijk kan…

Heb je interesse om Beauty Essentials ook te gaan gebruiken, klik dan hier om een voorraadje in huis te halen.

Wil je een extra duwtje in de rug tijdens het afvallen?

Gezond Gewicht is een krachtige formule voor vrouwen 40+ en helpt om meer gewicht te verliezen dankzij zijn 4-voudige werking:

Het is een natuurlijk afslankproduct met groene thee, ananas extract, cactusvijg, peterselie extract, chitosan en chroom.

Het gebruik is simpel: neem 3 capsules voor het eten met een groot glas water. Eet eerst jouw groenten en eiwitten en als laatste de koolhydraten (aardappelen, rijst, pasta, brood,…).

Neem dagelijks beweging en drink 2 liter water per dag.

Groetjes,
Amy

Deel dit artikel met vriendinnen

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Pinterest