Welk type haar heb jij?

Wie zijn haar goed wil verzorgen, moet weten wat voor type het is.

Er zijn vandaag de dag allerlei specifieke producten op de markt voor elk haartype. Maar om ze optimaal te gebruiken, moet je weten wat dat van jou is.

Normaal haar

Hoe je haar er aan toe is, heeft veel te maken met je levensstijl. Eet je evenwichtig, zonder al te veel blootstelling aan schadelijke omstandigheden (vervuiling, airco, sigarettenrook, …) dan is er vrij veel kans dat je haar ‘normaal’ is. Het ziet er dan naar uit dat je haar glanst en soepel, zacht, en makkelijk te kammen en te stylen is.

Droog haar

Normaal produceren de talgklieren op je hoofdhuid een stof die een hydraterend laagje legt rond je haar. Als deze klieren niet genoeg talg produceren, zijn je haren droger, breekbaarder, kwetsbaarder en stugger. Je hebt ook sneller last van irritatie van de hoofdhuid.

Vet haar

Bij vet haar wordt te veel talg afgescheiden, zodat je haar vettig wordt. Dit wordt als problematisch gezien vanaf het moment dat je haar er zo uitziet op de 3de dag na je wasbeurt. Je haren vallen stug, zwaar en niet in model. De talg stapelt zich op rond de haarwortel, produceert toxines die de wortel nog meer verstikken en je haar verzwakt verder.

Gemengd haar

Heb je gemengd haar, dan is het vet aan de wortels en droog aan de punten.

Een andere test vond ik op de site van Miss Mademoiselle, door het beantwoorden van een aantal vragen kom je op jouw haartype uit en kan je zo de juiste producten vinden…

Mijn haartype is 1bNii, wil je weten wat dat betekent? Klik dan snel verder naar de test ;-)

Weet jij wat jouw haartype is? Kies jij je producten op basis van je type haar?


Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring te verbeteren