Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

Werkt deze natuurlijke olie beter dan (dure) huidcrèmes?

Huidcrèmes zijn meestal nogal aan de prijzige kant maar wist je dat er een natuurlijke (goedkope) olie bestaat die waarschijnlijk beter werkt dan al die dure, synthetische crèmes?

Ik heb het over lijnzaadolie en hier zijn een aantal redenen waarom je jouw crème kan vervangen door deze olie:

1. Het werkt vochtinbrengend

Lijnzaad zit bomvol omega-3 vetzuren, die de huid stimuleren om zelf olie aan te maken. Als je een droge huid hebt, wrijf ze dan voor het slapen in met lijnzaadolie en was ‘s morgens jouw gezicht met water.

2. Lijnzaad heeft medicinale eigenschappen

De omega-3 vetzuren in lijnzaad(olie) ondersteunen het immuunsysteem en werken ontstekingsremmend. Huidproblemen zoals psoriasis en eczeem verminderen bij regelmatig gebruik van lijnzaadolie.

Eczeem ontstaat meestal door een allergische reactie op bepaalde voedingsmiddelen, chemicaliën, parfums of zelfs zeep. Lijnzaad helpt omdat het de huid minder gevoelig en meer elastisch maakt.

Een eetpatroon dat rijk is aan lijnzaad zou ook beter beschermen tegen huidkanker, ook alweer door de omega-3 vetzuren: deze bestrijden de vrije radicalen die door zonnebrand ontstaan.

3. Het gaat cellulitis tegen

Lijnzaad beïnvloedt zowel het oestrogeen-gehalte als de collageenproductie in ons lichaam op een positieve manier. Dit is belangrijk omdat teveel oestrogeen een factor is in de ontwikkeling van cellulitis. Strooi dus lijnzaad over jouw salade of havermout of voeg het toe aan smoothies.

4. Goed tegen acné

Acné is moeilijk onder controle te krijgen/houden door ontstekingen in onze huid. Het alfa-linoleenzuur in lijnzaadolie helpt om ontstekingen te verminderen. Voeg dus regelmatig lijnzaad toe aan jouw eetpatroon of wrijf jouw huid in met lijnzaadolie.

5. Verbetert de huidtint

Huidschade door de zon zorgt voor donkere plekken in de huid. De vetzuren in lijnzaad helpt om de huidtint te verbeteren: masseer jouw gezicht met lijnzaadolie, laat enkele minuten intrekken en was daarna jouw gezicht met lauw water. Doe dit regelmatig en je zal merken dat de donkere plekken zachter worden (of zelfs helemaal verdwijnen)

6. Voorkomt vroegtijdige rimpels

Vroegtijdige rimpels ontstaan meestal doordat de huid onvoldoende gehydrateerd is. Door jouw gezicht ‘s avonds in te smeren met enkele druppeltjes lijnzaadolie, hydrateer je jouw huid en voorkom je vroegtijdige huidveroudering.

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie