Zo merk je aan je borsten dat je in de menopauze bent

Moeder Natuur heeft ons vrouwen in mijn ogen toch wat leed aangedaan.

Niet alleen hebben we een groot deel van ons leven te maken met ‘onze maandelijkse issues’.

Later heeft ze daar ook nog eens een serieuze afterparty in het leven geroepen nl. de overgang en alle bijkomstige klachten.

Ook al hoort de overgang bij het leven van een vrouw, dat wil nog niet zeggen dat het een gemakkelijke periode is.

De meest voorkomende klachten kennen we allemaal: opvliegers, overmatig transpireren, slecht slapen, humeur wisselingen, enz…

Andere overgangsklachten staan heel wat minder op de voorgrond, maar dat wil nog niet zeggen dat deze klachten niet bestaan.

Over gevoelige borsten in de overgang bijvoorbeeld hoor je bijna nooit iemand, maar toch hebben veel vrouwen er last van. 

Voor veel vrouwen in de menopauze is ‘gevoelig’ nog een understatement. De douchestraal kan dan al pijn doen en op de buik slapen zit er op die momenten echt niet in.

Als vrouwen ongesteld moeten worden, kunnen borsten meer vocht vasthouden. Het kan ze gevoeliger, onregelmatiger en opgezet laten voelen.

Omdat vrouwen in de menopauze geen cyclus meer hebben waar ze rekening mee kunnen houden, is het voor vrouwen moeilijk te voorspellen wanneer hun borsten veranderen.

Maar dat is niet het enige.

Zonder een regelmatige oestrogeentoevoer kunnen borsten gedehydrateerd en inelastisch worden. Daarnaast kunnen ze krimpen en van vorm veranderen.

Die hormonale eb en vloed is een ware achtbaan.

Herlees daarvoor zeker (écht doen) onderstaand artikel dat ik een tijdje geleden hierover schreef:

‘Wat zijn de gevolgen van oestrogeentekort?’

De meeste vrouwen schrikken erg wanneer er ineens iets is met hun borsten. Toch duiden gespannen, pijnlijke of gevoelige borsten tijdens de overgang gelukkig zelden op iets ernstigs.

Heb je toch het idee hebt dat er iets niet klopt, is het verstandig om naar de huisarts te gaan.

Groetjes,

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?