skip to Main Content

Zo merk je aan je borsten dat je in de menopauze bent

Moeder Natuur heeft ons vrouwen in mijn ogen toch wat leed aangedaan.

Niet alleen hebben we een groot deel van ons leven te maken met ‘onze maandelijkse issues’.

Later heeft ze daar ook nog eens een serieuze afterparty in het leven geroepen nl. de overgang en alle bijkomstige klachten.

Ok, ik weet wel dat het er allemaal bij hoort, de voortplanting enz… maar waarom hebben de mannen geen kwaaltjes gekregen?

Ook al hoort de overgang bij het leven van een vrouw, dat wil nog niet zeggen dat het een gemakkelijke periode is.

De meest voorkomende klachten kennen we allemaal: opvliegers, overmatig transpireren, slecht slapen, humeur wisselingen, enz…

Andere overgangsklachten staan heel wat minder op de voorgrond, maar dat wil nog niet zeggen dat deze klachten niet bestaan.

Over gevoelige borsten in de overgang bijvoorbeeld hoor je bijna nooit iemand, maar toch hebben veel vrouwen er last van. 

Voor veel vrouwen in de menopauze is ‘gevoelig’ nog een understatement. De douchestraal kan dan al pijn doen en op de buik slapen zit er op die momenten echt niet in.

Als vrouwen ongesteld moeten worden, kunnen borsten meer vocht vasthouden. Het kan ze gevoeliger, onregelmatiger en opgezet laten voelen.

Omdat vrouwen in de menopauze geen cyclus meer hebben waar ze rekening mee kunnen houden, is het voor vrouwen moeilijk te voorspellen wanneer hun borsten veranderen.

Maar dat is niet het enige.

Zonder een regelmatige oestrogeentoevoer kunnen borsten gedehydrateerd en inelastisch worden. Daarnaast kunnen ze krimpen en van vorm veranderen.

Die hormonale eb en vloed is een ware achtbaan.

Herlees daarvoor zeker (écht doen) onderstaand artikel dat ik een tijdje geleden hierover schreef:

‘Wat zijn de gevolgen van oestrogeentekort?’

De meeste vrouwen schrikken erg wanneer er ineens iets is met hun borsten. Toch duiden gespannen, pijnlijke of gevoelige borsten tijdens de overgang gelukkig zelden op iets ernstigs.

Heb je toch het idee hebt dat er iets niet klopt, is het verstandig om naar de huisarts te gaan.

Meer energie en een betere verbranding?

TheeTox is een milde, 100% natuurlijke detox thee zonder laxeermiddelen. Het helpt bij afslanken en ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam

Klik hier voor meer informatie


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GRATIS EBOOK: 100% natuurlijke beauty middeltjes 

De beste (en goedkoopste) verzorging komt uit de natuur

x

Send this to friend