1-2-3 stappen om hamsterwangen te verminderen

Wil je hamsterwangen verminderen?

Een tijdje geleden schreef ik al een artikel met tips om ingevallen wangen te verminderen. Ingevallen wangen kan je krijgen door snel/veel afvallen, maar ook door het verouderen van onze huid. Klik hier om te weten te komen wat je kan doen tegen ingevallen wangen.

Ik schreef dit artikel naar aanleiding van een mail van Mieke. Gisteren kreeg ik opnieuw een mailtje van Anita:

Hey Amy, leuk dat je zoveel tips geeft, ik ben ervan overtuigd dat veel vrouwen hier enorm mee geholpen zijn, maar ik zit een beetje met het tegenovergestelde probleem… Ik heb met ouder worden last gekregen van ‘hamsterwangen’! Heel vervelend, heb je hier soms ook tips voor?

Natuurlijk heb ik dat ;-)

Merk je dat je wangen een beetje slap beginnen te worden?

Hun stevigheid wat verliezen?

Jammer genoeg wordt onze huid vanaf ons 30ste (!) al minder elastisch: de hoeveelheid collageen neemt af, cellen vernieuwen zich niet meer zo snel… en daardoor krijg je het gevoel dat je wangen wat gaan zakken, zodat je het effect krijgt van hamsterwangen.

No worries!

Hieronder geef ik je 3 handige, eenvoudige én goedkope tips om je hamsterwangen te verminderen of te beperken, zodat je je snel terug beter in je vel voelt.

De allereerste – en meteen ook beste – tip die ik je kan geven is:

Doe gezichtsoefeningen!

Door gezichtsoefeningen of gezichtsyoga te doen train je jouw spieren en stimuleer je de doorbloeding van de huid, waardoor deze strakker en gladder blijft.

Door het verbeteren van je huidkwaliteit zullen de resultaten van de oefeningen beter tot uiting komen.

Hiervoor kan je alvast je lichaam van binnenuit versterken met aminozuren, de enige échte bouwstoffen van ons lichaam.

Klik hier om te weten welke aminozuren je alvast kunnen helpen in de strijd tegen die hamsterwangen.

Eén van de makkelijkste oefeningen is ook meteen een van de mooiste – glimlachen!

Niets ontspant en verzacht de gelaatstrekken meer dan een glimlach die van binnenuit komt. Als je lacht worden alle spieren in het gezicht aangespannen en ontspannen. Maar liefst 30 gezichtspieren wachten op deze training.

Yoga docente Anne-Elise Hagen heeft een aantal video’s opgenomen met oefeningen… Ik heb ze alvast uitgeprobeerd, de oefeningen zijn een makkie en nemen niet veel tijd in beslag.

Probeer deze oefeningen 1 à 2 keer per dag te doen.

Verzorg je huid met een masker!

Waarschijnlijk weet je al wel dat avocado een verstevigende en vochtinbrengende werking heeft. De vrucht kan de huid voeden, waardoor deze egaler en gehydrateerd wordt en rimpels kunnen worden voorkomen.

De avocado is namelijk een enorm goede bron van vezels en kalium, wat huidveroudering tegengaat.

De groene vrucht zit bomvol vitamine A wat helpt bij het zuiveren van de huid en het eenvoudiger kwijtraken van dode huidcellen.

Aminozuren in avocado’s reinigen je huid en bieden bescherming tegen agressieve omgevingsfactoren.

De antioxidanten in avocado’s ontgiften je lichaam en verwijderen alle giftige stoffen die de neiging hebben om je huid voortijdig te verouderen.

avocado-masker

Hier is een masker met avocado dat kan helpen om hamsterwangen te verminderen.

Om dit masker te maken heb je het vruchtvlees van een halve avocado en twee eetlepels honing nodig. Meng deze twee ingrediënten goed met elkaar en breng het mengsel vervolgens aan op je wangen. Spoel het na 15 minuten af met lauw-warm water.

Naast avocado en honing is er nog een masker met 2 ingrediënten die erg voedzaam zijn voor je huid en door veel vrouwen worden gebruikt.

Griekse yoghurt gemengd met Aloë Vera heeft een uitstekende verstevigende werking.

Wil je dit masker maken?

Dan voeg je vier eetlepels Griekse yoghurt in een kom samen met twee eetlepels Aloë Vera Gel. Meng de ingrediënten goed met elkaar tot er een glad mengsel ontstaat.

aloe-vera-gel-manufacturing-plant

Breng het masker op je wangen aan en spoel het na 15 minuten af met lauw-warm water. Je huid zal er meteen gladder uitzien.

Als je 1 van deze maskers dagelijks gebruikt zul je merken dat je wangen er snel weer strakker uit zullen zien.

De juiste voeding is énorm belangrijk!

Als we mooi willen zijn van buiten, dan moeten we beginnen met de binnenkant.

Dat heb ik vast al wel eens gezegd ;-)

Belangrijk om te onthouden is dat het vast houden van vocht ervoor kan zorgen dat je wangen er gezwollen uitzien en dat het continue op-en-neer gaan in gewicht op de lange termijn invloed zal hebben op onze stofwisseling en onze huid, die er uitgezakt en slap uit zal zien.

Het reinigen en ontgiften van je lichaam is daarbij een belangrijke stap. Dit doe ik door iedere dag een glaasje Greens te drinken.

Ik zeg niet dat het altijd even makkelijk is, maar het kan een groot verschil uitmaken voor je gezondheid en je huid als je het eten van snoep en zoetigheid vermijdt.

Probeer in plaats daarvan meer salades, vezels, noten en proteïnen afkomstig uit groenten in je dieet op te nemen, aangezien deze ingrediënten belangrijk zijn voor het versterken van spieren.

Wil je meer weten over het effect van voeding op je huid? Daarover schreef ik eerder al onderstaand artikel: ‘Mooi ouder worden door het eten van de juiste voeding.’

Ik hoop dat dit artikel je helpt om die hamsterwangen te verminderen. Heb je nog tips of vragen? Contacteer me dan hier.

Groetjes,

Amy 

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?