4 natuurlijke anti-aging middeltjes

Ik heb het al vaker laten vallen: natuurlijke middeltjes bewijzen hun nut meer en meer in het vertragen van het verouderingsproces van onze huid.

Door bepaalde planten of plantaardige producten te gebruiken kan je het effect van je tonic, hydraterende en voedende crème perfect evenaren.

Na mijn artikel eerder deze week over het gebruik van kruiden in je verzorgingsritueel kwamen er veel vragen binnen of ik ‘please nog meer van die geweldige tips had’.

Natuurlijk ;-) Maar het verdient ook wel wat extra uitleg:

Het natuurlijke verouderingsproces start helaas al rond ons dertigste… sommigen beweren zelfs al vanaf 25!

Bij jonge mensen wordt er voldoende collageen aangemaakt om de huid jong, stevig en soepel te houden. Maar vanaf ons 25ste vermindert de productie van collageen, waardoor er rimpels ontstaan en de huid slapper wordt.

Eigenlijk ben je dan nog piepjong en toch draait je verouderingsproces al op volle toeren.

We weten allemaal dat er enorm veel externe factoren zijn die het verouderingsproces versnellen, zoals roken, een ongezonde levensstijl, veel make-up gebruiken.

Maar ook onvoldoende rust en zelfs de positie van je gezicht op je kussen als je slaapt kunnen rimpels en een verouderde huid in de hand werken.

Kruiden/planten kunnen een gunstig effect op je huid hebben, naast de tips die ik je eerder deze week al gaf loont het zeker de moeite om onderstaande natuurlijke middeltjes ook eens uit te proberen:

Breng een kompres op je gelaat aan waarbij je een infusie van kamille bloemen, salieblaadjes, wortelolie (of een afkooksel van wortelen) plus een eetlepel honing en druivensap laat intrekken.

Een kompres met lauwwarme olijfolie op je voorhoofd of wangen verricht ook wonderen.

Korenbloemolie op een kompres zorgt voor een vermindering van kraaienpootjes.

Maak een papje van geraspte wortelen, komkommers, abrikozen, aardbeien, bananen en gele meloen. Meng dit met 50 ml gekookte melk en 50 ml gekookt water. Laat het een beetje afkoelen en breng het mengsel ‘s avonds op je gezicht aan, gedurende een 2-tal weken.

Naast deze natuurlijke middeltjes op je gezicht te gebruiken is het ook belangrijk dat je voldoende gezond eet.

Een gezonde voeding rijk aan verse groenten en fruit, olijfolie en noten (allemaal met een belangrijke rol bij de bescherming van de huid tegen vrije radicalen) is hier ook erg belangrijk.

Natuurlijk weet  je al lang dat vitaminen en mineralen belangrijk zijn voor een goede werking van het lichaam. Maar wat bijna niemand weet, is dat aminozuren minstens zo belangrijk zijn. Het zijn de bouwstenen van het menselijk lichaam.

De uitleg hiervoor is simpel: ons lichaam is constant bezig met zichzelf te vernieuwen.

Zelfs op dit moment zijn er duizenden processen in jouw lichaam bezig, waardoor miljoenen lichaamscellen vervangen worden door nieuwe cellen.

Je merkt er helemaal niets van maar jouw lichaam van vandaag is niet hetzelfde als jouw lichaam over een paar weken.

Wanneer er voldoende aminozuren beschikbaar zijn, is er helemaal geen probleem.

Maar – zoals ik in het begin van dit artikel al zei – neemt het menselijk lichaam vanaf ons 35ste ongeveer steeds minder voedingsstoffen en aminozuren op uit voeding en ook de productie in ons lichaam vermindert dan.

Daarom is het heel erg belangrijk  voor een goede gezondheid om jouw lichaam aan te vullen met kwalitatieve aminozuren.

Meer weten over het belang van aminozuren bij huidveroudering en de 4 aminozuren die verantwoordelijk zijn voor de stevigheid en elasticiteit van onze huid? Klik dan hier voor meer info.

Groetjes,

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?