Content voor Ingelogde Gebruikers

5 tips voor een stralende huid in de winter

Heb je ook vaak het gevoel dat je huid in de winter veel droger aanvoelt en minder glans heeft dan in de zomer?

Misschien niet altijd even leuk, maar wel… Perfect normaal!

Veel vrouwen vergeten om in de winter hun huid even goed te verzorgen (of zelfs beter) dan in de zomer.

We denken dat het niet nodig is om onze huid de beschermen, maar in de winter is dat juist extra nodig, ik denk alleen al aan gesprongen nagels, schrale wangen, nagels die sneller splitsen, …

Vandaag deel ik 5 tips met je om hier vanaf te geraken!

Natuurlijk is het énorm belangrijk om water te drinken – je bent het waarschijnlijk al moe gehoord, maar ik hamer er toch nog ene keertje extra op ;-)

Omdat het zo voor de hand liggend is reken ik dit zelfs niet in mijn top 5, ik ga er van uit dat je dit gewoon iedere dag al doet!

Ik weet het, ik vind het ook veel makkelijker om in de zomer mijn 2l water te drinken dan in de winter, maar je moet er echt je best voor doen om dit te halen!

TIP 1: Zorg voor een goede nachtrust

Ook dit kan ik eigenlijk niet genoeg benadrukken. Een goede nachtrust doet écht wonderen! Niet alleen voor jezelf maar ook voor je huid.

Je lichaam herstelt en werkt door, ook al slaap je. Probeer elke nacht ongeveer 8 uur te slapen, je ziet er fris uit en het helpt om donkere kringen onder je ogen tegen te gaan.

TIP 2: Voorkom gesprongen lippen

De winter is hét moment bij uitstek voor een droge huid en helaas ook droge, kapotte lippen. Je gebruikt het best een goede lippenbalsem om je lippen voldoende te hydrateren.

Let wel, veel lippenbalsems in de supermarkt zijn op waterbasis en drogen je lippen nog méér uit!!!

Ik schreef eerder al een leuk artikel hierover (zeker de moeite waard om te herlezen):

Voorkom droge lippen door dit 1-2-3 stappenplan toe te passen!

TIP 3: Eet je huid mooi

Begin deze week schreef ik al een artikel over hoe voeding een effect kan hebben op je stemming. Wel, dit heeft het ook op je huid.

Wil je graag een stralende huid? De juiste voedingsmiddelen eten is de boodschap. Goede vetten eten zorgt ervoor dat de vochtbalans in je huid op pijl blijft.

Eet daarom in de winter eens wat meer vette vis zoals zalm of tonijn.

Noten zijn ook erg goed voor een mooie huid, kies voor ongezouten cashewnoten, walnoten of amandelen.

Olijfolie mag je tijdens de koude winteravonden ook gerust wat meer gebruiken bij het koken!

Mijn favoriet voor een mooie huid zijn bosbessen, ze geven je huid een mooie en stralende teint, groene groentes zorgen dan weer voor een oppepper van formaat.

TIP 4: Gebruik de juiste dagcrème

Tijdens de winter heeft je huid het vaak zwaar te verduren. Belangrijk is om je dagcrème in deze periode aan te passen.

Kies altijd voor een dagcrème, aangepast aan je huidtype. Kijk dan voor een extra voedende dagcrème in de winter. Je huid knapt er niet alleen van op, maar voelt ook gewoon gezonder aan.

Een goede dagcrème hydrateert je huid en voorkomt schadelijke invloeden van de huid.

TIP 5: Eet voldoende vitamines

Vitamines B, C én D zijn de toppers voor een gezonde huid tijdens de winter.

Ze beschermen de huid en zorgen voor sneller herstel bij beschadiging. Vitamine B vermindert de tekenen van huidveroudering. Vitamine C zorgt voor een glanzende en egale huid.

Vitamine D is in dit verhaal de belangrijkste – deze ken je waarschijnlijk beter als ‘het zonnetje in een potje’.

Vitamine D zorgt samen met calcium voor sterke botten, het zorgt ook voor een goede spierfunctie en helpt het immuunsysteem te versterken, daarnaast speelt vitamine D ook  een rol bij het remmen van ontstekingen.

Wil je nog meer doen voor jouw huid?

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus, met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast raad ik je aan om dagelijks 6 tabletjes Beauty Essentials in te nemen. Dit is een 100% natuurlijk aminozurencomplex dat alle 20 aminozuren levert EN ook nog eens puur natuur is. Aminozuren zijn letterlijk de “bouwstenen” voor ALLES in ons lichaam en dus onmisbaar.

Dit is het enige product dat ik zelfs meeneem op vakantie en hier lees je reacties van vrouwen die het ook gebruiken. Meer energie, een mooie huid, sterkere nagels, minder haaruitval, een betere verbranding.. zijn zowat de meest voorkomende reacties. Wil je het in huis halen, dan kan dat via deze link

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

Omdat ik heel vaak vragen krijg over huidverzorging op latere leeftijd, heb ik het (gratis) “Stappenplan voor de rijpere huid" gemaakt. Hierin ontdek je hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten.