Hoe gebruik je baking soda in de strijd tegen verkoudheden en de griep?

Baking soda, (natrium) bicarbonaat sodium of zuiveringszout. Het zijn allemaal namen voor hetzelfde product. Iedereen kent baking soda wel als een fantastisch hulpmiddeltje in de keuken en in het huishouden.

Baking soda heeft me in het verleden al vaak geholpen. Niet alleen in het huishouden, maar ook tijdens mijn verzorgingsritueel. Klik hier als je dat artikel even opnieuw wil lezen

Ik moest er gisteren even aan denken omdat tip 7 gaat over tandpijn.

En daar worstel ik momenteel mee: het hele weekend ging het van kwaad naar erger, tot ik aan mijn eigen tip met baking soda dacht ;-)

1 lepel baking soda oplossen in 1 kopje water en je mond regelmatig spoelen helpt om de pijn te verzachten, zo is het ‘te verdragen’. Maar vanmiddag toch maar even op bezoek bij de tandarts ;-)

Daarnaast is het ook een uitstekend middeltje tegen griep en verkoudheden.

Als je nog maar een kriebelende keel voelt opkomen (of andere griep-symptomen), grijp je best even naar je bus baking soda.

Met het aankomende griepseizoen en de aangekondigde griep-epidemie kan dit spotgoedkope huismiddeltje wel eens van pas komen.

Best volg je dit schema als je de eerste symptomen voelt opkomen:

Een dosis = 1/2 theelepel baking soda opgelost in 1 kopje lauwwarm water, gewoon opdrinken.

Dag 1 en 2 – 6x een dosis, met intervallen van 2 uur.
Dag 3 – 1x een dosis ‘s morgens en 1x een dosis ‘s avonds.
Dag 4 tot je genezen bent – 1x een dosis ‘s morgens.

Ziezo, nu ben jij ook gewapend tegen de griep.

Groetjes,
Amy x


Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy