skip to Main Content

Hoe hou je je nagels gezond?

Voordat je gaat nadenken over de stijl of kleur van je nagels moet je eerst zorgen dat ze gezond zijn, logisch toch?

Een tijdje geleden schreef ik al onderstaand artikel:

‘Wat vertellen je nagels over je gezondheid?’

Maar het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je nagels gezond zijn.

Iets waar we misschien te weinig bij stil staan, we verzorgen onze huid, we zorgen ervoor dat ons haar mooi en glanzend gezond is.

En op het gebied van onze nagels stopt het vaak bij vijlen en een kleurtje geven.

Wist je dat je nagels belangrijke functies vervullen en dat we daarom goed voor ze moeten zorgen?

Je merkt het misschien niet zo maar je nagels gebruik je elke dag. Bovendien dienen je nagels als bescherming voor de zenuwen in de toppen van je vingers en je tenen.

Er zijn verschillende voedingsstoffen die de nagels nodig hebben om sterk te blijven.

Eet je genoeg voedsel met calcium? Bevat je dieet eiwitten? Krijg je genoeg ijzer binnen? Zit er zink in jouw maaltijden? Heb je je Omega-3 essentiële vetzuren verwaarloosd? Eet je voedsel dat rijk is aan Vitamines A en B?

Waarom dit allemaal zo belangrijk is, lees je in dit artikel.

Je weet ondertussen dat vitaminen en mineralen zoals ijzer, zink, calcium, vitamine A en vitamine B belangrijk zijn voor mooie nagels – bijna iedereen weet dit.

Maar waar bijna niemand belang aan hecht zijn de aminozuren theorine, serine, proline, glycine en methionine.

Ons hele lichaam wordt opgebouwd uit 20 aminozuren en deze 5 zijn belangrijk voor de productie van onze nagels.

Als je sterkere nagels wil, doe je er daarom goed aan om jouw voorraad aminozuren aan te vullen. Persoonlijk neem ik trouw iedere ochtend mijn 6 tabletjes Beauty Essentials in.

Dit is een aminozurencomplex dat alle 20 aminozuren levert en ik raad je echt aan om dit ook te gaan gebruiken.

Aminozuren zijn niet alleen belangrijk voor sterke nagels, maar ook voor de productie van collageen (dat nodig is voor een stevige, elastische huid), sterke haarwortels en een snelle vetverbranding.

Als je Beauty Essentials in huis wil halen, klik dan hier voor meer informatie.

 

Meer energie en minder zin in zoet?

Greens Power is een “Superfood blend” met chlorella, gerstegras, spirulina, extracten van groenten en fruit, enzymen, vezels, probiotica, policosanol, acerola, Siberische ginseng en groene thee.

Dagelijks een glas ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam, vermindert zin in zoet, draagt bij aan een gezonde Ph-waarde, spijsvertering en darmflora en biedt massa’s energie. Klik hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me expliciet toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen. Je kan mijn privacyverklaring hier nalezen

x