Te veel crèmes gebruiken zorgt juist voor acné

Ik heb het al vaker gezegd, acné is niet een probleem dat enkel en alleen bij pubers voor komt, maar steeds meer en meer volwassenen hebben er ook last van.

Hierover schreef ik al onderstaand artikel (wat ik nog steeds een topartikel aan informatie vind):

‘Facemapping: Wat je gezicht vertelt over je gezondheid’

Wat doen we vaak bij acné?

Juist, een zalfje tegen de ontstekingen smeren.

Maar… dat droogt de huid uit. Dus gebruiken we er ook eentje om te hydrateren. En misschien ook nog een serum tegen die vale teint.

Maar wat blijkt nu? Al die crèmes zouden wel eens de oorzaak van je huidproblemen kunnen zijn volgens dermatologe dr. Ria Willemsen.

Wanneer je de probleemhuid vervolgens verzorgt met een vette crème, zal de toestand alleen maar verergeren.

Een te rijke crème zal de talgklieren in de huid verstoppen, en dat leidt tot de bekende en hoogst vervelende zwarte puntjes die de basis van acne vormen.

Maar dat is niet alles. Acne kan niet alleen veroorzaakt worden door het gebruik van de verkeerde producten. Het overmatig gebruik van verschillende producten kan een acne-achtige aandoening zelfs uitlokken.

Ik heb ook al vaker gezegd dat het niet zozeer afhangt van wat je op je huid smeert, belangrijker is wat er binnen in je lichaam gebeurt aan ‘huidverzorging’.

Veel vrouwen smeren crèmes, lotions én serums – vaak te veel en verkeerd – maar beseffen niet dat ons lichaam van BINNENUIT wordt opgebouwd!

Ons lichaam vernieuwt zichzelf constant van binnenuit, waarbij oude cellen worden afgebroken en nieuwe lichaamscellen in de plaats komen.

We merken hier niets van, maar het gebeurt wel. Zelfs op het moment dat je deze zin leest, zijn er duizenden processen in jouw lichaam bezig.

Oude lichaamscellen worden hierbij vervangen door compleet nieuwe cellen en tijdens deze processen heeft jouw lichaam massa’s ‘bouwstenen’ nodig om sterke, stevige en gezonde cellen te produceren.

Deze bouwstenen zijn in ieder menselijk lichaam aanwezig en worden aminozuren genoemd.

Alles in ons lichaam wordt opgebouwd uit amper 20 verschillende aminozuren: ons haar, nagels, huid, pezen en spieren, botten, maar ook onze enzymen en hormonen.

Van het grootste onderdeel tot de kleinste lichaamscel: alles in ons lichaam heeft aminozuren nodig.

Er zijn 4 aminozuren die belangrijk zijn voor een mooie, egale huid.

Klik hier om meer te lezen over deze 4 belangrijke aminozuren.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy