Welke vitaminen bij haaruitval?

Enkele dagen geleden kreeg ik een lezersvraag van Francine. Omdat veel lezeressen kampen met dunner haar, wil ik deze graag behandelen in deze nieuwsbrief.

“Dag amy,

Ik heb na een ziekte (geen kanker) plots heel veel haar verloren, met daarbij heel veel jeuk (zonder schilfers)

Heb al 1 jaar vitaminen geslikt en van alles geprobeerd voor de hoofdhuid, zonder resultaat: het haar blijft even dun. Zou u mij kunnen helpen mijn probleem op te lossen?

hartelijk dank, lieve groetjes
Francine”

Dag Francine,

jammer te horen dat je door een ziekte zoveel last hebt van haaruitval.

Het is natuurlijk moeilijk om te beoordelen of in te schatten, maar ik denk wel dat de 100% natuurlijke aminozuren van Beauty Essentials jou kunnen helpen.

De aminozuren methionine, arginine en glutamine zijn immers noodzakelijk om dik, glanzend haar en sterke haarfollikels te produceren.

Door ziekte kan het zijn dat er gewoon minder aminozuren aanwezig waren in jouw lichaam (ik denk aan een verminderde eetlust tijdens jouw ziekte) of dat jouw lichaam (bijvoorbeeld door de medicatie) veel minder aminozuren kon opnemen.

Je zegt dat je al een heel jaar multivitaminen slikt, maar vitaminen zijn natuurlijk geen aminozuren.

Dit zijn 2 verschillende stoffen. Net zoals aardappelen ook geen steak zijn…

Ik weet het: misschien een rare vergelijking maar ik zeg dit om aan te geven dat vitaminen en aminozuren mijlenver uit mekaar staan en niet te vergelijken zijn.

Als jouw lichaam de aminozuren arginine, glutamine en methionine nodig heeft om opnieuw sterk, dik haar te produceren en jij geeft het vitamine C… Dan gaat er niets aan jouw haar en haarfollikels veranderen.

Je zegt ook dat je hevig jeuk hebt op jouw droge hoofdhuid.

Ook onze huid is gebaat bij extra aminozuren: threonine, serine, proline en glycine zijn onmisbaar voor de stevigheid en elasticiteit van onze huid.

Maar ik wil je wel iets belangrijk vertellen als je straks dagelijks Beauty Essentials gaat slikken: verwacht geen wonderen op een paar weken tijd.

Sommige lezeressen kampen al maanden of jaren met probleempjes en denken dan dat ze op een paar dagen verdwenen gaan zijn.

Zo werkt het natuurlijk niet.

Het product heeft tijd nodig om jouw aminozuren aan te vullen (en pas wanneer jouw lichaam de cellen vernieuwt, kan je resultaat gaan merken)

Doorgaans is dit na zo’n 3 weken gebruik. Dus ga niet panikeren als je de eerste weken niets merkt: dit is volkomen normaal.

Als het de eerste keer is dat je jouw voorraad aminozuren gaat aanvullen, raad ik aan om een kuur van 3 maanden te volgen.

Ik zeg dit niet omdat we dan meer potjes verkopen, maar wel omdat de volledige kracht van dit product tot uiting komt als je het enkele maanden dagelijks gebruikt.

En nu we het toch over Beauty Essentials hebben… Michèle had ook nog een vraag over het gebruik en de dosering:

“Hallo Amy,

ik ben mijn tweede potje (6 tabletjes per dag) bezig. Mag ik ook het derde potje zo verder nemen?

Zo ja, hoelang mag je 6 tabletjes per dag nemen en hoe afbouwen tot hoeveel?

Ik ga proberen door te gaan want ik merk precies effect op mijn haren!

groetjes,
Michèle”

Dag Michèle,

Bedankt dat je zo enthousiast bent over Beauty Essentials en leuk om te lezen dat je al effect merkt aan jouw haren!

De meeste lezeressen blijven trouw 6 tabletjes per dag nemen, anderen doen een “kuur” van een maand en schakelen dan over naar 4 tabletjes per dag.

Je moet dit zelf even kijken hoe het gaat: als je positieve resultaten blijft hebben met 4 per dag, blijf er dan 4 nemen. Merk je dat jouw haren, huid, nagels en nachtrust toch wat achteruit gaan, schakel dan terug over naar 6 tabletjes per dag.

Als jij interesse hebt om Beauty Essentials ook te gaan gebruiken (en hopelijk ook zo’n goede resultaten mee gaat boeken), klik dan hier om een voorraadje in huis te halen.

Groetjes,
Amy

PS: heb je plots meer haaruitval? Pas dan jouw haarverzorging aan

PS: Heb je zelf een lezersvraag die je graag beantwoord wil zien in een toekomstige nieuwsbrief, kan je deze hier stellen: https://www.mooiverouderen.com/lezersvragen

Nee, ik heb het niet over vitaminen en mineralen… Klik op de knop hier beneden en ik stuur alle info meteen naar jouw mailbox.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Deel dit artikel met jouw vriendinnen

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Misschien vind je deze artikels ook interessant...

3 "onbekende" voedingsstoffen voor dik, sterk, glanzend haar

Jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Uitschrijven met 1 klik

17 heerlijke smoothies die de aanmaak van collageen boosten

(+ meer energie en een slankere lijn)

Jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Uitschrijven met 1 klik