Wat is het verschil tussen de overgang en de menopauze?

Da’s een goeie vraag ;-)

De twee worden vaak in één adem uitgesproken en zelfs als synoniem gebruikt maar toch is er een verschil…

Wat is nu eigenlijk dat “klein” verschil tussen de overgang en de menopauze?

De overgang is de periode voor de menopauze en duurt gemiddeld tussen de vijf en tien jaar. Deze periode wordt gekenmerkt door vagere klachten zoals slapeloosheid, onrust, wisselende stemmingen, hartkloppingen, gevoelige borsten, veranderende cyclus, ….

De menopauze start bij de laatste menstruatie van een vrouw. Hier worden de klachten erger en vertalen zich in nachtelijk zweten, opvliegers, verminderd libido, enz.

Elke vrouw ervaart deze periode anders. Sommigen hebben het geluk om dit stadium door te komen zonder al te veel ongemakken. Anderen hebben al op vroege leeftijd de eerste symptomen. De meeste vrouwen ervaren het begin van de overgang als ze begin veertig zijn.

Eerder schreef ik al een artikel dat superhandig is voor iedere vrouw in de menopauze: De 3 belangrijkste vragen over de overgang en de menopauze.

Groetjes,

Amy x

PS: de aminozuren arginine en lysine worden aangeraden voor vrouwen in de overgang. Arginine zorgt voor meer elasticiteit in de bloedvaten en helpt zo bij opvliegers, lysine ondersteunt de werking van arginine.

Wil je aminozuren gaan innemen? Let dan op dat je een geregistreerd product met NUT nummer gebruikt, dat het 100% natuurlijk is en ALLE aminozuren levert (ipv een paar aminozuren aangevuld met wat vitaminen en veel vulmiddelen)

Beauty Essentials is volgens mij het enige product dat alle aminozuren levert en ook nog eens 100% natuurlijk is (geen vulmiddelen, geen hulpstoffen, geen anti-klontermiddelen). En natuurlijk raad ik enkel een product aan dat een NUT nummer heeft ontvangen en je dus zeker bent dat het aan alle wettelijke voorschriften voldoet.

Als je interesse hebt om het te gaan gebruiken, klik dan hier om een voorraadje in huis te halen.

Wil je me wel een plezier doen? 

Omdat mijn voorraad beperkt is en het productieproces tijdrovend en duur is, wil ik het product voorbehouden voor lezeressen die consequent dagelijks 4 tot 6 tabletjes innemen en er op die manier goede resultaten mee gaan boeken.

Als je niet van plan bent om het dagelijks (en in de juiste dosering) te gaan gebruiken, geef een andere lezeres dan de kans om het in huis te halen.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?