5 tips om jouw wenkbrauwen voller te maken

Ik heb het al vaker gezegd: mooie wenkbrauwen doen wonderen voor je uitstraling!

De wenkbrauwen (als er iets mis mee is) zijn vaak het eerste dat je opvalt als je naar iemand kijkt.

Dat kan verschillende oorzaken hebben.

Helaas kunnen je wenkbrauwen door de jaren heen vervagen en – na te veel epileren – dun worden. Maar je kan ze ook verkeerd geëpileerd hebben, in al je enthousiasme nét iets te veel geplukt waardoor ze een vreemde vorm of kale plekken krijgt.

En dan zie je je vaak genoodzaakt om je tweede wenkbrauw hetzelfde lot te laten ondergaan…

Met de volgende 5 tips breng je je ‘kaalgeplukte’ wenkbrauwen terug in vorm:

1. Blijf er een paar weken van af!

Genoeg! Berg die pincet op en blijf minstens een maand van je wenkbrauwen af. Ik weet het, het is helemaal niet gemakkelijk.

Ik heb elke 6 weken een afspraak bij mijn schoonheidsspecialiste voor een gelaatsverzorging inclusief epileren van mijn wenkbrauwen. Het is voor mij een ramp om in tussentijd van mijn wenkbrauwen af te blijven zodat zij haar werk goed kan doen!

Dat ‘tussentijds plukken’ kan een echte verslaving zijn, ik begrijp je – maar de groeicyclus van een haartje is ongeveer 28 dagen. Daarom is het echt nodig om je haarfollikels rust te geven en de kans om zich beter te ontwikkelen.

2. Voeden en laten groeien

Na een paar weken heb je het gevoel dat je wenkbrauwen gaan overwoekeren, maar hou nog even vol.

In fase 2 mag je al één stapje in de goede richting zetten: In de tussentijd kun je met een klein borsteltje de haartjes voorzichtig één kant op kammen. Er bestaan ook borsteltjes en serums met speciale wenkbrauwvoeding.

De peptiden en vitamines zorgen ervoor dat de haartjes worden gevoed en voller ogen. Wenkbrauwharen worden er sterker van waardoor broosheid en afbreken van de haren wordt voorkomen. Bovendien worden de haartjes er zijdezacht van en zijn ze weer goed in model te brengen.

3. Breng je wenkbrauwen terug in vorm.

Aaahhh, eindelijk! Het belangrijkste advies dat ik je hierin kan geven: houd de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen aan. Een verkeerde vorm kan het gezicht een droevige, boze of verbaasde uitstraling geven.

Eerder schreef ik al onderstaand handig artikel ivm de vorm van je wenkbrauwen en de vorm van je gelaat.

‘Voor ieder gelaat bestaat er een perfecte wenkbrauw.’

Voor het vormgeven, ook wel ‘shapen’ genoemd, is er een eenvoudig trucje:

Neem een potlood en houd deze verticaal naast je neus. Bij de punt van het potlood, bij de neusbrug, begint je wenkbrauw. Verschuif het potlood (nog steeds naast je neusvleugel) in een diagonale lijn tot over je pupil.

De plek die de bovenkant van je potlood nu aanwijst, is de plek waar je wenkbrauwboog hoort te zitten.

Verschuif het potlood nog een slag, naar de buitenkant van je oog. Het uiteinde van het potlood wijst nu naar het punt waar je wenkbrauw zou moeten eindigen.

Meer lezen over het ‘shapen’ van je wenkbrauwen?

Klik daarvoor verder naar dit artikel ‘verzorgde wenkbrauwen zijn de goedkoopste facelift’ dat ik een tijdje geleden al op mijn blog plaatste.

De perfecte wenkbrauwen vallen niet op, maar liften je hele gezicht en trekken de aandacht naar je ogen.

Meestal kan je de ‘goede vorm’ van de wenkbrauw wel een beetje zien. Markeer eventueel de drie punten van de potloodtruc die ik juist beschreef. Pluk alleen haren aan de onderkant van je wenkbrauw ietsje weg en shape deze verder zoals je hebt gemarkeerd.

Wees voorzichtig! Trek de haartjes altijd uit met de groeirichting mee!

4. Werk eventueel bij met make-up.

Soms heb je nog steeds last van kaalgeplukte plekjes in je wenkbrauwen, door het dunner worden of verkeerd epileren.

Ga niet meteen aan de slag om je tweede wenkbrauw identiek te behandelen, maar kies voor make-up.

Voor het opmaken en inkleuren van je wenkbrauwen kun je een wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder gebruiken.

Borstel eerst de wenkbrauwen netjes met een kammetje. Kleur daarna de wenkbrauw in met behulp van een sjabloon of uit de losse pols (dit vergt even oefening).

Een sjabloon kun je gewoon inkleuren. Uit de losse pols? Doe dan eerst de randen en werk daarna naar binnen. Foutjes kun je gewoon bijwerken met wat concealer. Met een highlighter onder je wenkbrauwboog, geef je je wenkbrauw nog net dat beetje extra.

5. Overweeg permanente make-up.

Het is niet evident om permanente make-up te laten toepassen. Je moet de schoonheidsspecialiste in de eerste plaats vertrouwen.

En je moet vooral veel praten en laten uittekenen!

Ikzelf heb vorig jaar mijn eerste stap gezet richting permanente make up. Een subtiel lijntje onder en boven mijn ogen.

Ik ben hiervoor terecht gekomen bij Natallia van ‘More Than Brows’, een sprankelende vrouw die schoonheid héél erg hoog in het vaandel draagt en voldoende tijd voor je neemt om alles te bespreken, uit te tekenen, aan te passen en uit te werken.

Ik ben gelukkig gezegend met mooie volle wenkbrauwen, maar ik ben nu wel overtuigd dat als ze ooit uitdunnen dat ik ze zeker laat bijwerken met permanente make up (door Natallia).


Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy