Alles wat je moet weten over je rimpels

De laatste weken krijg ik regelmatig mailtjes met vragen over rimpels…

Hoe kan je rimpels voorkomen? Weet jij of rimpels erfelijk zijn? Kan je rimpels op de een of andere manier vermijden? Hoe weet ik of ik veel/weinig rimpels zal krijgen? Hoe kan je best een rijpere huid verzorgen? Enz… enz…

Ik heb in het verleden al heel wat over onderwerpen rond rimpels geschreven, maar omdat er zoveel vraag naar was heb ik besloten om er een volledig (uitgebreider) artikel aan te wijden.

Eerst en vooral lijkt het me belangrijk om te begrijpen op welke manier je huid veroudert.

Let op – élke huid veroudert op zijn eigen manier en élke huid/leeftijd heeft zijn eigen specifieke behoeftes.

Schermafbeelding 2015-01-27 om 11.10.11

In dit artikel leg ik je uit hoe de huid (algemeen) veroudert doorheen de verschillende levensfases, te beginnen met de (huid)strubbelingen van een puber van 15 en te eindigen met de (huid)noden van mooie vrouw van 60+

Iedere vrouw veroudert in haar eigen tempo. Voor een deel is dat erfelijk en voor een ander deel komt dat door je manier van leven.

Als je kijkt naar je ouders en/of grootouders dan kan je bepaalde uiterlijke kenmerken herkennen.

Werden ze vroeg grijs en kregen ze vroeg rimpels, of juist niet?

huidveroudering

Wil je meer weten over rimpels en erfelijkheid vs. levenswijze?

Dan kan ik je dit artikel aanraden over onderzoek bij eeneiige tweelingen.

Best confronterend wat de zon met je huid kan doen, niet?

Iedereen weet al wel dat rimpelvorming iets zegt over of je een zonaanbidder bent of niet, maar wist je dat je uit je rimpels veel meer kan afleiden over jouw gezondheid?

Onderzoekers op de Yale University hebben een verband gevonden tussen huid en botdichtheid: deze hebben een zelfde proteïnestructuur, en het blijkt dat vrouwen die in de menopauze veel rimpels krijgen, beter ook eens naar de orthopeed moeten om te checken of hun botten ook brozer aan het worden zijn.

Meer lezen over rimpels en gezondheid? Check dan zeker dit artikel.

Om nog even terug te komen op ‘je manier van leven’ en de invloed die dat heeft op je huid en eventuele rimpels

Veel zonnebaden heeft natuurlijk een erg negatieve invloed. Maar wist je dat bijvoorbeeld een zittend leven leiden ook invloed kan hebben? Of veel afvallen en terug aankomen?

Afgelopen zomer schreef ik dit handig artikel met 7 redenen waarom je huid snel veroudert.

Kunnen we rimpels voorkomen?

Niemand kan ontsnappen aan het ouder worden. Maar je kunt er zelf veel aan doen om dat verouderingsproces te vertragen. Ook van je huid.

Ik vond een artikel met een geweldige ‘Rimpel Tip Top 10’.

Ik wil wel nog even het volgende benadrukken over Rimpel Tip 9 – Hydrateren:

(hier kreeg ik een specifieke vraag over in een lezersmail)

Het is belangrijk om je huid te hydrateren… Maar doe je dat nu door meer water te drinken? Of door een hydraterende crème te smeren?

Beiden!

Drink voldoende zodat afvalstoffen goed afgevoerd worden uit je lichaam en voed de huid van buiten met hydraterende crèmes.

Maar…

Hou in het achterhoofd dat voldoende water drinken de afvalstoffen wel degelijk uit je lichaam helpt, maar dat dit ‘op zich’ de huidveroudering niet tegengaat.

Vocht laat de huid er wat voller en steviger uit zien waardoor rimpels minder snel zichtbaar zijn.

Daarnaast is het belangrijk om een goede vochtinbrengende crème te gebruiken om je huid goed te hydrateren. Bij voorkeur is er dit eentje op basis van natuurlijke ingrediënten, zonder ftalaten of parabenen.

Hydrateren met een goede crème is noodzakelijk, want daardoor wordt uitdroging van de huid tegen gegaan. Bovendien is je huid na gebruik er van, wat voller en gevulder waardoor rimpels misschien wat minder opvallen.

Wil je je huid écht op weg helpen naar minder rimpels, een strakkere huid hebben? Dan moet je van binnenuit gaan werken. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Een extra tip die ik jullie nog wil meegeven, Rimpel Tip 11 – Bindweefselmassage!

De bindweefselmassage stimuleert de huiddoorbloeding, werkt op verjonging van de huidstructuur, reductie van blokkades en het verstevigen van het bindweefsel. Door de huid goed te doorbloeden, is de huid ook beter in staat om voedingstoffen op te nemen.

Als je nog een vraag hebt, aarzel niet om ook een mailtje te sturen :-)

Groetjes,

Amy

PS: Dit vond ik toch ook nog een goed artikel (inclusief video’s) om met jullie te delen:

‘Rimpels verminderen met gezichtsyoga’

Best alleen thuis – voor de spiegel – doen ;-)

lachrimpels

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?