Zoek
Sluit dit zoekvak.

Geribbelde nagels en haaruitval: is er een verband?

Als je geribbelde nagels hebt in combinatie met overmatig haaruitval, lees dan even verder...

Geribbelde nagels en haaruitval kunnen symptomen zijn van onderliggende gezondheidsproblemen, maar meestal zijn ze niet direct aan elkaar gelinkt. 

Zowel haaruitval als ribbels in de nagels kunnen beïnvloed worden door zaken als voedingstekorten, stress, bepaalde ziektes of veroudering.

Tekorten aan voedingsstoffen

Zowel geribbelde nagels als haaruitval kunnen het gevolg zijn van tekorten aan essentiële voedingsstoffen in het lichaam, zoals vitaminen, mineralen en aminozuren.

Bijvoorbeeld een tekort aan biotine (een B-vitamine) kan leiden tot zowel geribbelde nagels als haaruitval.

Onderliggende gezondheidsproblemen

Sommige aandoeningen en ziekten (bijvoorbeeld psoriasis, eczeem, schildklieraandoeningen en auto-immuunziekten), kunnen zowel invloed hebben op onze nagels (ribbels in de nagels) als op ons haar (overmatig haarverlies). 

Stress

Zowel langdurige, chronische stress als ernstige, korte stress gebeurtenissen kunnen haaruitval veroorzaken en leiden tot veranderingen in onze nagels, zoals geribbelde nagels.

Veroudering

Wanneer we ouder worden, kan dit leiden tot veranderingen in de structuur van onze nagels en haar. Het gevolg is ribbels in onze nagels en (extreem) haarverlies.

Wat kan je doen aan geribbelde nagels en haaruitval?

In de eerste plaats: gezond leven en eten.

Niet roken, weinig alcohol, suiker en bewerkte voedingsmiddelen. Kies zoveel mogelijk vers, onbewerkte voeding.

Drink meer water en minder koffie. Meer groenten en fruit, minder suiker.

Zorg er voor dat jouw lichaam over voldoende vitaminen, mineralen en vooral aminozuren beschikt. Dit zijn immers de “bouwstenen” van zowel sterke nagels als dik, glanzend haar.

Wil je jouw natuurlijke voorraad aminozuren aanvullen, dan raad ik Beauty Essentials aan. Het is bij mijn weten het enige product dat alle aminozuren levert én ook nog eens 100% puur natuur is.

Klik hier voor meer informatie over Beauty Essentials.

Daarnaast doe je er goed aan om stress te beperken. Ik weet dat het gemakkelijker gezegd dan gedaan is, maar stress is echt nefast voor onze gezondheid.

Wat voor mij goed werkt, is wandelen in het bos. Je voelt je meteen rustiger als je in de natuur bent.

Heb je één van de onderliggende gezondheidsproblemen, raadpleeg dan altijd een professional om je te laten helpen.

Groetjes,
Amy

Zwakke nagels in combinatie met andere kwaaltjes zoals overmatig haaruitval, diepe rimpels en slaapproblemen, hebben vaak een dieperliggende oorzaak…

Deel dit artikel met vriendinnen

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Pinterest
Picture of Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Populaire artikels