Slaap je slecht? Hier zijn 10 tips speciaal voor 40+ vrouwen!

Eergisteren schreef ik nog dit artikel ivm voeding en slaap: ‘Voedingsmiddelen voor een betere slaap’.

En een paar weken geleden kwam dit artikel aan bod: ‘3 ingrediënten die slaapbevorderend werken’.

Naar aanleiding van deze 2 artikels kreeg ik een aantal vragen. De vraag van Rita ‘of ik haar kon helpen met haar slaaptekort en haar hormoonschommelingen’ leek me de moeite om in een artikel te beantwoorden.

‘Konden deze 2 elkaar verstoren?’

Toevallig las ik afgelopen week een artikel met een verrassende link tussen je slaap en je hormonen en dat wilde ik graag even hier verduidelijken.

Uit onderzoek blijkt dat ca 4 miljoen mensen in België/Nederland slaap- of kalmeringstabletten gebruiken, waarvan 2/3 vrouwen zijn. Geen wonder, onze hormonen dansen vaak behoorlijk op en neer.

Het zullen mijn hormonen wel zijn!

… hoor je veel vrouwen wel eens zeggen als ze klagen over slecht slapen en vermoeid zijn. Onze hormonen en ons slaapgedrag hebben inderdaad alles met elkaar te maken. Omdat onze hormoonhuishouding nogal complex in elkaar zit, zijn wij vrouwen extra kwetsbaar voor slaapproblemen.

Dankjewel natuur ;-)

Veel mensen (en het merendeel daarvan zijn vrouwen) onderschatten de waarde van een goede slaap. En dat is erg!

Een voldoende, lange en vooral ongestoorde slaap is belangrijk voor allerlei essentiële processen in je lichaam die je nodig hebt om gezond te blijven.

In onderstaand artikel op energiekevrouwenacademie.nl kan je 10 tips lezen voor vrouwen om beter te kunnen slapen.

Slaapproblemen? Tien tips speciaal voor vrouwen 40+

Een goede slaap is nodig voor de goede werking van (onder andere) ons immuunsysteem, hormonale systeem en zenuwstelsel. Tijdens de slaap herstelt ons lichaam en daarom is een nachtrust zo belangrijk.

Voor een goede slaap zijn de hormonen serotonine en melanine essentieel. Beide worden opgebouwd uit het aminozuur tryptofaan en daarom raad ik je aan om een kwalitatief aminozurencomplex in te nemen naast jouw gezond eetpatroon.

Let wel op dat je een geregistreerd product met NUT nummer gebruikt, dat het 100% natuurlijk is en ALLE aminozuren levert (ipv een paar aminozuren aangevuld met wat vitaminen en veel vulmiddelen)

Beauty Essentials is volgens mij het enige product dat alle aminozuren levert en ook nog eens 100% natuurlijk is (geen vulmiddelen, geen hulpstoffen, geen anti-klontermiddelen). En natuurlijk raad ik enkel een product aan dat een NUT nummer heeft ontvangen en je dus zeker bent dat het aan alle wettelijke voorschriften voldoet.

Als je interesse hebt om het te gaan gebruiken, klik dan hier om een voorraadje in huis te halen.

Wil je me wel een plezier doen? Omdat mijn voorraad beperkt is en het productieproces tijdrovend en duur is, wil ik het product voorbehouden voor lezeressen die consequent dagelijks 4 tot 6 tabletjes innemen en er op die manier goede resultaten mee gaan boeken.

Lezeressen die het een tijdje gebruiken melden me dat ze beter slapen, meer energie hebben en zich ook beter voelen. Komt natuurlijk omdat hun lichaam dan over voldoende tryptofaan beschikt (en daardoor voldoende serotonine en melanine kan produceren)

Groetjes,

Amy x

PS: Deze extra tip wil ik je zeker niet onthouden… ‘Leer hier hoe je in slechts 1 minuut in slaap kan vallen’.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?