skip to Main Content

In 5 stappen jouw eigen stijl ontwikkelen

Stijl, een woordje dat je niet zomaar ‘hebt’ of ‘bezit’.

Het is een proces dat voortdurend ‘under construction’ is ;-)

Ook al heb je een bepaalde basisstijl – die 95% van de tijd overeenkomt met de stijl conform je kleurtype – toch evolueert je stijl continu, onder invloed van je persoonlijke leefsituatie, werk, vrije tijd, en zoveel meer..

Maar… hoe bouw je nu zo’n persoonlijke, eigen stijl op?

STAP 1 – KOOP TIJDSCHRIFTEN, KNIP, PLAK EN COMBINEER.

Wil je achterhalen wat jouw eigen stijl is?

Koop regelmatig tijdschriften en zoek kledingstukken, accessoires, outfits, … die jou een ‘wauw’ gevoel geven.

Je mag je laten inspireren door de laatste nieuwe trends en mode, maar neem dit niet klakkeloos over, remember:

Quote - Fashions fade, style is eternal

Leer je eigen combinaties maken en probeer zelf nieuwe outfits samen te stellen.

STAP 2 – BACK TO BASICS.

We gaan even verder op STAP 1, ons knip en plakwerk.

Kies één basisstuk en probeer er verschillende looks mee te creeëren. Als je tevreden bent met je creaties, met de combinaties die je hebt leren maken ‘op papier’ ben je al een stap dichter, je kan naar de winkel om te gaan shoppen.

Als je goed zoekt, vind je gelijkaardige stukken aan een betaalbare prijs. Let wel, kies kleding die van een redelijke kwaliteit is zodat het er niet ‘cheap’ uitziet. Je moet natuurlijk wel nog altijd ‘stijl’ uitstralen.

Kies liever voor één duurder basisstuk dat je dan met goedkopere andere stukken kan afwerken. Zo heb je ook meer vrijheid om meerdere looks te creeëren met dat ene dure basisstuk.

Na verloop van tijd durf je ook meer combinaties maken die in het begin nog te ‘risky’ waren of een combinatie die je nog niet gewend was om te maken. Wees creatief, creativiteit wordt vaak beloond met positieve reacties, wat je natuurlijk alleen maar meer kan stimuleren om zo verder te doen ;-)

Concreet:

1. Koop eerst een aantal basisstukken aan zoals een broek, een jurk en een rok. Koop ook een stel pumps in een neutrale kleur.

2. Stem nu andere kledingstukken en accessoires af op deze basisstuks.

Let op:

Als je overheersende kleuren kiest, zorg dan dat je stijl sober blijft, kies je voor een dramatische stijl, zorg dan dat je kleuren niet te druk zijn.

Ga je voor prints? Hou het dan op één kledingstuk of accessoire met print. Hou de rest van je outfit redelijk neutraal.

Mix niet teveel verschillende soorten stoffen door elkaar, zo zie je er maar slordig uit!

Wil je één accent doen opvallen? Ga er gerust voor, maar zorg dat de rest van je outfit hier dan rond opgebouwd is en deze niet overheerst.

STAP 3 – STAY TRUE TO YOUR COLOURS.

Ik heb het al eens gezegd, om écht te stralen in kleding, laat je best een kleurenanalyse doen, zo weet je perfect welke kleuren goed bij je passen en welke kleuren niet.

Blijf ook trouw aan je kleuren, laat je niet verleiden tot andere kleuren, want vaak ga je hier achteraf toch niet tevreden over zijn en het kledingstuk in je kast laten hangen.

Grijp naar je vertrouwde kleuren, binnen je eigen kleurenpalet (volgens je seizoenstype), maar durf wel eens te kiezen voor een kleurtje uit je palet dat je nog nooit hebt gedragen.

Ben je nog niet overtuigd of je de kleur zou dragen, koop een kledingstuk dat goedkoper is, zo kan je het perfect uittesten en als het je niet aanstaat, is het geen ramp geweest ;-)

Krijg je positieve reacties op deze nieuwe kleur, dan kan je gerust op zoek gaan naar duurdere stuks in deze kleurtint én je bent weer een seizoenskleurtje rijker om te combineren!

STAP 4 – STAY TRUE TO YOUR BODY.

Ik heb het al vaker gezegd, wurm je niet in kleding die je niet op het lijf is geschreven. Laat je niet verleiden om een ultrastrak jurkje te kopen als je een A-figuur hebt of een skinny jeans als je een 0-type bent.

Hier is een figuuranalyse of een stijlanalyse handig. Je figuur wordt opgemeten, je verhoudingen worden je uitgelegd én jij weet perfect welke kleding bij jouw vormen past en welke je best links laat liggen.

Hou ook je ‘probleemzones’ in gedachten. Vind jij van jezelf dat je een vooruitstekend buikje hebt, koop dan geen strakke truitjes. Heb je te dikke borsten? Koop dan geen truitjes die je borsten extra benadrukken.

Binnenkort leg ik je uit hoe je met een aantal optische illusies bepaalde probleemzones kan verbergen en andere pluspunten extra in de verf kan zetten.

STAP 5 – DE AFWERKING BEPAALT ALLES.

Kies voor een kapsel dat in harmonie is met je kleurtype en je gelaatsvorm.

Kies de juiste accessoires. Indien je niet gewend ben om accessoires te dragen, begin dan klein, kies niet direct de flashy of megagrote armbanden en kettingen uit.

Bouw langzaam op ;-)

Verzorg jezelf! Een goed verzorgd uiterlijk én een perfecte outfit doen zoveel meer, neem de proef maar eens op de som.

Doe je nieuwste, zorgvuldig uitgekozen outfit aan. Je haren niet gewassen, geen make-up. En dan zorg je voor een prachtig kapsel, een laagje make-up (al is het maar wat mascara en lipgloss), een vrolijke lach en je zal er meteen stukken beter uitzien ;-)

ZIEZO, als je deze 5 stappen hebt doorlopen, kan jij vanaf nu perfect je eigen stijl creeëren :-)

Vond je deze tips leuk?

Deel ze dan zeker via facebook en laat je vriendinnen weten dat Mooi Verouderen er voor jou/hen is :-)

Morgen ontdek je hoe je in 5 stappen kan combineren, zodat je steeds een unieke look kan creëren.

Meer energie en een betere verbranding?

TheeTox is een milde, 100% natuurlijke detox thee zonder laxeermiddelen. Het helpt bij afslanken en ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam

Klik hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me  toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen.

x