skip to Main Content

Krijg je ‘geribbelde nagels’ door ouderdom?

Ik kreeg vanmorgen een vraag binnen via het contactformulier op de website.

Elvira vroeg me het volgende:

Ik heb vaak ‘last’ van horizontale groeven/ribbeltjes in mijn nagels. Bij de apotheek vertelde de verkoopster dat het een kwestie was van leeftijd/ouderdom en dat daar niets aan te doen is. Klopt dat Amy? Ik hoop dat jij me wat meer info kan bezorgen… aangezien ik het gevoel heb dat ik er wél iets aan kan doen, maar ik weet gewoon niet wat?

Horizontale groeven of de ribbeltjes in de nagels van vingers of tenen worden ook wel ‘de lijnen van Beau’ genoemd.

Deze groeven ontstaan wanneer de groei van de nagel tijdelijk is verstoord, dat kan zijn als gevolg van ziekte, verwondingen of een tekort aan calcium of zink, nog vaker door een abrupt tekort aan aminozuren.

Lijnen van Beau komen meestal voor op de nagels van de duim en grote teen, hoewel het ook bij de andere vingers/tenen kan voorkomen.

Nagels groeien gemiddeld één millimeter per week. De lijnen van Beau worden dan ook pas zichtbaar een tijdje nadat de verstoring zich heeft voorgedaan en blijven (helaas) zichtbaar totdat het stukje van de nagel met de groeven/ribbels is uitgegroeid.

Het klopt wel wat de apotheker zegt: Er valt weinig aan te doen behalve dan te onderzoeken wat de oorzaak van de verstoring kan zijn geweest.

Ouderdom of leeftijd heeft hier in een bepaald opzicht wel mee te maken, in zoverre dat de kans op zo’n verstoring gewoon groter is bij oudere mensen. Maar de lijnen van Beau komen soms ook voor bij baby’s of peuters, …

De enige tip die ik je kan geven is om de aminozuren in je lichaam weer aan te vullen met een hoogwaardig aminozurencomplex.

Klik hier voor meer informatie over aminozuren en je gezondheid.

Meer energie en een betere verbranding?

TheeTox is een milde, 100% natuurlijke detox thee zonder laxeermiddelen. Het helpt bij afslanken en ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam

Klik hier voor meer informatie


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GRATIS EBOOK: 100% natuurlijke beauty middeltjes 

De beste (en goedkoopste) verzorging komt uit de natuur

x

Send this to friend