Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

Waarom is het belangrijk om je nagels te hydrateren?

Gisteren gaf ik je al een paar leuke tips over het ‘perfect lakken van je nagels’.

Vandaag wil ik het even met je hebben over het hydrateren van je nagels. Erg belangrijk maar uit mijn ervaring blijkt toch dat veel vrouwen hier absoluut geen aandacht aan besteden…

Je zou iedere dag nagelriemolie moeten gebruiken. Liefst zelfs 2 keer per dag.

Nagelriemolie is namelijk belangrijk voor de dagelijkse hydratatie en bescherming van de natuurlijke nagel (maar ook voor kunstnagels).

De nagelriemen vormen de bescherming van de nagelwortel en zijn zeer kwetsbaar.

Daarom mag je ze nooit wegknippen want dan kunnen ze ook geen bescherming meer bieden en is de kans op ontstekingen groter.

Als je niet helemaal begrijpt wat ik bedoel, kijk dan even naar deze afbeelding (afkomstig van deze website) van de anatomie van de nagel. Hier zie je meteen wat er bedoeld wordt met nagelriem en nagelwortel:

anatomie-nagel

Als je de nagelriemen niet genoeg hydrateert zullen ze uitdrogen. En dat kan pijnlijk zijn of voor “velletjes” zorgen. En dat wil je niet, wel?

Door de nagels en nagelriemen goed te voeden met nagelriemolie, voorkom je de vorming van velletjes.

Als je geen nagelriemolie meer in huis hebt, kan je ook olijfolie gebruiken.

Veel lezeressen gebruiken enkel transparante lakken omdat het dan niet zo opvalt als ze ‘buiten de lijntjes’ hebben gelakt.

Er is wel een eenvoudig trucje om een fel kleurtje te gebruiken, ik zal het je even laten zien…

Je kan jouw nagels na het lakken met een penseeltje en wat nagellakremover bijwerken.

Hier is een filmpje hoe je dat doet:

Om er voor te zorgen dat jouw nagels niet geel gaan schijnen door de fellere kleurtjes, werk je best altijd met een base coat. Dit is een doorzichtige nagellak die je als ‘basislaag’ op jouw nagels aanbrengt.

Als deze basislaag droog is, kan je de gewenste kleur er op zetten.

Wil je dat de kleur langer mooi blijft en een extra glans heeft, zet dan als laatste laag nog een top coat. Dit is ook een transparante lak maar er zit meer glans in dat in de base coat.

Eénmaal per maand een manicure is geen overbodige luxe.

Om jouw nagels netjes te houden, doe je best regelmatig een manicure. Of nog beter: je laat dit doen ;-) Eén maal per maand is zeker geen overbodige luxe. (Ik ga elke 6 weken naar de schoonheidsspecialiste voor een manicure)

Je mag het natuurlijk ook elke week doen. Het ligt er een beetje aan hoe snel je nagels groeien en hoe snel de nagelriem terug naar voor komt.

Een goede manicure kan je zo uitvoeren:

  • Verwijder de nagellak (met nagellakremover zonder aceton, remember?)
  • Neem een handbadje met lauwwarmwater, olijfolie en citroensap of zout
  • Duw met een bokkepootje je nagelriemen achteruit.
  • Vijl je nagels bij
  • Doe eventueel wat nagellak op
  • Als je nagellak droog is, kan je handcrème opdoen en daarna nagelriemolie

Vind je het gemakkelijker om je nagels te vijlen voor het handbadje, kan dat natuurlijk ook ;-).

Ik vond dit filmpje op Youtube en dacht dat jij het wel interessant zou vinden. Het leert je hoe je zelf de ultieme manicure uitvoert

PS: dit zijn allemaal “externe” zaken om jouw nagels mooi te maken maar ik heb je al eens verteld dat mooie, sterke nagels van binnenuit ontstaan. Zolang je dat blijft verwaarlozen, zal je last blijven hebben van nagels die vlug afbreken, splijten en scheuren.

Beauty Essentials levert alle essentiële stoffen om jouw nagels, huid en haar van binnenuit weer gezond en sterk te maken.

Klik hier voor meer informatie.

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy