skip to Main Content

3 redenen om je make-up in de herfst/winter aan te passen

We hebben nog kunnen genieten van een mooi en zonnig herfstweekend, maar vanaf nu gaan de dagen korten, de temperaturen dalen en de verwarming gaat weer aan. De drogere lucht maakt onze huid vochtarmer en gevoeliger. Hydrateren en comfort geven staan nu bovenaan op het gebied van huidverzorging.

Onlangs schreef ik al onderstaand artikel over het belang van een aangepaste huidverzorging tijdens de herfst en winter:

‘Zorg voor een juiste huidverzorging tijdens de herfst/winter.’

Vandaag wil ik het even met je over je make-up hebben, want ook deze pas je best aan tijdens de koudere seizoenen. Net zoals je je kleerkast een metamorphose geeft bij het wisselen van de seizoenen kan je dit ook met je make-up doen.

Het klinkt omslachtiger dan het is, maar met een paar aanpassingen is jouw make-up kast helemaal herfst-proof.

1. Pas je foundation aan

Omdat je huid zich aanpast aan het weer, is het ook belangrijk om de basis van je make-up onder de loep te nemen. In de zomer mag alles wat meer glans hebben, maar vanaf de herfst pas je best je foundation aan in functie van de kleur en de textuur van je huid.

De kleur is hier van essentieel belang, in de zomer heeft je huid een mooie gloed, als je dezelfde foundation op je ‘bleke’ huid gaat aanbrengen gaat dit een heel onnatuurlijk uiterlijk geven.

2. Vervang je primer

In de zomer krijg je door de warme temperaturen al snel een glimmende huid en dan gebruik je best een primer die mattifieert. Maar eens de lucht droger en kouder wordt in de herfst, is het beter om te kiezen voor een primer die extra hydrateert en je make-up zo beter kan fixeren.

3. Pas de kleur van je make-up aan

Lichte en luchtige kleuren passen heel mooi bij die pasteltinten en zwierderige jurken in de zomer, maar bij een dikke gebreide trui staat dat een beetje vreemd.

Vooral je lippen kunnen nu een donkerdere tint verdragen.Hou je niet van die warme, donkere tinten in lipstickvorm, kies dan jouw favoriete kleur in een gloss, perfect mogelijk :-)

Geef je gelaat ook een beetje extra gloed door een mooie blush toe te voegen.

Groetjes,

Amy x

Meer energie en minder zin in zoet?

Greens Power is een “Superfood blend” met chlorella, gerstegras, spirulina, extracten van groenten en fruit, enzymen, vezels, probiotica, policosanol, acerola, Siberische ginseng en groene thee.

Dagelijks een glas ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam, vermindert zin in zoet, draagt bij aan een gezonde Ph-waarde, spijsvertering en darmflora en biedt massa’s energie. Klik hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy
close

Geef me 5 dagen... en ik leer je hoe je een zachte, egale huid krijgt

De meeste vrouwen beseffen niet dat onze huid grotendeels van binnenuit wordt opgebouwd, en minder door wat we er aan de buitenkant op smeren. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.