Zoek
Sluit dit zoekvak.

Doe de gratis huidtest en ontvang meteen jouw persoonlijke HuidScore

Dé tip als je diepe rimpels wil vermijden

Zoals je weet geef ik graag antwoord op lezersvragen. Deze 2 vragen vond ik de moeite waard om vandaag even in een artikel te beantwoorden, omdat ze mij erg verrasten… Denken veel vrouwen écht op deze manier?

Diepe rimpels zitten in de familie, daar kan ik toch niets aan veranderen, of wel?

Op mijn leeftijd (50+) heeft het toch geen zin meer om mijn levensstijl en verzorgingsroutine aan te passen?

Natuurlijk wel, het maakt niet uit hoe jong/oud je bent, het is nooit te laat om nieuwe gewoontes aan te leren en te zorgen voor jezelf.

Om veroudering goed te begrijpen is het belangrijk dat we een verschil maken tussen intrinsieke en extrinsieke veroudering.

Ik denk dat we allemaal al wel eens de opmerking gehoord hebben ‘Wat ziet zij er nog jong uit, jij moet wel goede genen hebben’.

We zijn inderdaad reeds vanaf onze geboorte ‘genetische geprogrammeerd’ om op een bepaalde manier ouder te worden.

Maar dat wilt niet zeggen dat je daarom automatisch ‘de diepe rimpels van je moeder/grootmoeder’ zal erven.

Genetica is slechts voor 20 à 30% verantwoordelijk voor de manier waar we verouderen.

Dit is wat we noemen intrinsieke veroudering.

De overige 70 à 80% wordt bepaald door extrinsieke veroudering.

Huidveroudering die wordt veroorzaakt door omgevingsfactoren waaronder onze levensstijl en de manier waarop we onze huid verzorgen. Dit zijn dus een aantal factoren waarover je zèlf controle hebt.

En dat is goed nieuws, want dit toont aan dat de manier waarop we onze huid (en ons lichaam) verzorgen veel belangrijker is dan onze genetische aanleg.

Allereerst is het dus belangrijk om een goede levensstijl te hebben als je rimpels en andere tekenen van veroudering wil vermijden.

Dit gaat van een gezond voedingspatroon, tot kwalitatieve slaap over lichaamsbeweging én een goede mindset!

Daarnaast zijn een aantal zaken belangrijk zoals:

Vermijd langdurige blootstelling aan de zon. Niets nieuws, uv-stralen zijn de nummer één reden voor vroegtijdige huidveroudering.

Draag wat vaker een zonnebril. Herhaaldelijke gezichtsuitdrukkingen (zoals fronsen, ogen dichtknijpen tegen de zon, …) kunnen resulteren in permanente rimpels.

Verander van slaaphouding. De manier waarop je slaapt heeft een hele grote invloed op de vorming van rimpels. Als je op je zij slaapt, strijk je letterlijk rimpels in je huid.

Om te voorkomen dat er zich rimpels vormen op je decolleté en nek, of zelfs rond je mond en ogen, zorg je best dat je op je rug slaapt.

Welke producten kan je best gebruiken als je goed voor je huid wil zorgen?

Als ik één product mag adviseren, dan is het ons Night Repair Serum. Dit is een echte “game changer” als het aankomt op huidverzorging.

Een serum kan namelijk een enorme boost geven aan onze huid. De hoge concentratie aan actieve werkstoffen maakt het een zeer effectief product.

Ik moet je niet meer vertellen dat naarmate we ouder worden, onze huid haar elasticiteit verliest en fijne lijntjes en rimpels toenemen.

De juiste routine voor het slapen gaan kan hier wel degelijk een wereld van verschil betekenen, op welke leeftijd dan ook.

En laat net dat de reden zijn dat een serum niet mag ontbreken. Hoe een serum precies werkt en hoe je het gebruikt, leg ik je in onderstaand artikel héél graag uit:

‘Waarom een gezichtsserum niet mag ontbreken in je dagelijkse routine’

Ready, set, glow!

Liefs, Amy x

Deel dit artikel met vriendinnen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Pinterest
Picture of Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy