skip to Main Content

4 wondermiddeltjes tegen menstruatieklachten

*zucht* … De tijd van de maand is er weer en daar zijn ook weer de bijhorende klachten.

Op dat gebied heb ik precies een korte termijn geheugen – elke maand opnieuw vergeet ik weer hoe vervelend deze dagen kunnen zijn :-(

Daarom ben ik op zoek gegaan naar een paar middeltjes die mij (en jou) helpen een paar van die klachten wat te verzachten.

Calcium kan je gebruiken tegen hevige krampen.

Als je dagelijks 1.200mg calciumcarbonaat inneemt halveren je klachten zoals een opgeblazen buik, prikkelbaarheid en krampen.

Calcium kan je al voldoende innemen via je voeding zoals vis,zuivel, broccoli, spinazie, … Eventueel kan je het tijdens je menstruatie ook in de vorm van supplementen innemen.

Magnesium helpt je van je sombere stemmingen af tijdens je menstruatie.

Magnesium heeft een grote invloed op je humeur, de verwijding van je bloedvaten en de stabilisatie van je cellen, drie dingen die een grote rollen spelen bij pms. Hoe kan je dit innemen?

Door heerlijke donkere chocolade te eten, niet verwonderlijk dus als we daar tijdens onze menstruatie zoveel zin in hebben! Jammer genoeg krijg je hier geen voldoende hoeveelheid calcium mee binnen en kan je best ook wat voedingssupplementen innemen.

Heb je last van hevig bloedverlies tijdens je menstruatie?

Dan helpt monnikspeper. Volgens onderzoek oefenen de stoffen in monnikspeper een regulerende invloed uit op onze hormoonhuishouding. Zo bevorderen ze dus een normale en regelmatige menstruatie.

Het schijnt zelfs ook te helpen tegen de prikkelbaarheid waar we last (hoezo?) van hebben tijdens onze menstruatie. Nog een voordeel van de monnikspeper is dat het de hormoonbalans na langdurig gebruik van de anticonceptiepil herstelt. Je kan deze monnikspeper meestal in capsulevorm vinden bij de apotheker.

Heb jij nog meer tips voor een ‘happy period’?

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GRATIS EBOOK: Verminder jouw rimpels, 100% natuurlijk 

Leer hoe je jouw huid van binnenuit verzorgt en voedt, want een strakke, mooie huid ontstaat van binnen in ons lichaam (en niet zozeer door wat je er aan de buitenkant op smeert)

x

Send this to friend