5 kleding do’s & dont’s voor de feestdagen

De feestdagen komen nu snel dichterbij en waarschijnlijk ben je al even aan het bedenken wat je tijdens al deze feestelijke etentjes en bijeenkomsten gaat dragen.

Voordat je in actie komt en tot aankopen overgaat, een paar handige tips!

1. Draag tijdens de feestdagen geen groen en rood (of in ieder geval niet deze combinatie). Het zijn de kleuren van de Kerstboom en de Kerstman, jij wilt opvallen, niet blenden ;-) Dit is de periode waarin alles mag! Dus trek die gouden avondjurk aan.

2. Zorg dat je geen kou hebt. Kleed je naar de situatie. Ook al is dat mouwloze jurkje nog zo mooi, zorg dat je er een bijpassend vestje bij hebt anders bibber je de hele avond… Blauwe tenen in zomersandaaltjes doen je ook geen goed, ook al staan de schoentjes nog zo leuk onder je outfit.

3. Familiejuwelen of juwelen die je anders nooit draagt: Als je ze nu niet draagt, draag je ze nooit meer. Echte oude en opvallende juwelen komen weer terug in de mode. Draag die diamanten ring of die gouden ketting.

4. Streef naar perfectie. Neem je tijd voor de voorbereidingen en sla geen details over. Ontharen, pedicure, manicure, scrubben, haar wassen en föhnen. Het hoort er allemaal bij ;-)


banner-colinde-huid-opgeknapt


5. Als je écht wil is het volgende motto van toepassing: ‘Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden’. Verwacht niet dat een Fashion Feestlook comfortabel is.

Kies je ervoor om die strakke jurk te dragen? Houd dan je buik in en hoop dat je niet teveel moet zitten.

Kies je voor die hoge schoenen? Accepteer dan dat ze niet zo lekker zitten als je sneakers én hoop dat je juist wel veel mag zitten ;-)

(Of herlees even dit artikel van eerder deze week: Op hoge hakken lopen zonder pijn)

Een echte Fashion Feestlook vraagt nu eenmaal wat meer van je dan gewoonlijk. Maar je krijgt er ook veel voor terug: bewonderende blikken, complimenten en een flinke ego boost.


Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy