5 voedingsstoffen die je extra nodig hebt als je ouder wordt

Fit en gezond blijven… ook als we ouder worden, dat willen we allemaal!

Met fit bedoel ik dan niet tot 3x toe je in de gym afbeulen, maar wel gewoon een goede conditie houden en jouw lichaam goed onderhouden.

Naarmate we ouder worden verandert ons lichaam, door veranderingen in stofwisseling, huid, botten en gewrichten heeft je lichaam behoefte aan een aantal extra voedingsstoffen.

Probiotica

Bij oudere vrouwen kan de samenstelling van de darmflora veranderen, vrouwen die veel medicijnen gebruiken hebben hier dan nog eens extra last van. Probiotica ondersteunt hier de darmwerking. Dagelijks een glaasje Greens Power levert massa’s probiotica, vezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten.

Glucosamine

Glucosamine is een bouwstof van kraakbeen, die de productie van gewrichtsvloeistof in je lichaam ondersteunt. Op oudere leeftijd kan het vermogen van het lichaam afnemen om deze bouwstof aan te maken.

Vitamine D

Op oudere leeftijd neemt de aanmaak van vitamine D door ons lichaam af. Vrouwen boven de vijftig jaar hebben dagelijks 10 microgram extra vitamine D nodig.

Vitamine B12

Deze vitamine wordt minder goed opgenomen als je ouder wordt. Een vitamine B12-tekort merk je pas na jaren en kan leiden tot allerlei vage klachten. Vermoeidheid, duizeligheid, vermindering van geheugen en concentratie of gebrek aan eetlust.

Aminozuren

Iedereen weet dat vitaminen en mineralen belangrijk zijn voor een goede werking van het lichaam, zeker als we ouderen worden.

Maar wat bijna niemand weet, is dat aminozuren minstens zo belangrijk zijn. Het zijn de bouwstenen van het menselijk lichaam.

Ons lichaam vernieuwt zichzelf constant van binnenuit, waarbij oude cellen worden afgebroken en nieuwe lichaamscellen in de plaats komen.

We merken hier niets van, maar het gebeurt wel. Zelfs op het moment dat je dit artikel leest, zijn er duizenden processen in jouw lichaam bezig.

Wanneer er voldoende aminozuren beschikbaar zijn, is er helemaal geen probleem.

Maar het menselijk lichaam neemt vanaf ons 35ste ongeveer steeds minder aminozuren op uit voeding en ook de productie in ons lichaam vermindert dan.

Als je hier niet tijdig iets aan doet, kan je je wel inbeelden dat op je 50ste het tekort aan aminozuren in je lichaam redelijk groot is!

Daarom is het heel erg belangrijk voor een goede gezondheid om jouw lichaam aan te vullen met kwalitatieve aminozuren. Als je meer informatie wil over aminozuren, waarom ze zo belangrijk zijn voor ons lichaam en hoe je tekorten op een 100% natuurlijke manier weer kan aanvullen, klik dan hier voor meer informatie

Groetjes,

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?