6 fouten die je maakt bij het aanbrengen van je dagelijkse verzorging

Huidverzorging is essentieel voor iedere vrouw, dat hoef ik je niet meer te vertellen.

We gebruiken dagelijks verschillende producten zoals dagcrème, nachtcrème, regelmatig een scrub of peeling, speciale gezichtsreinigers en hydraterende crèmes.

Maar wat je waarschijnlijk nog niet wist, is dat je ook foutjes kunt maken tijdens het aanbrengen van je dagelijkse verzorging.

En door deze (onbewuste) fouten, heeft het aanbrengen vaak amper nut.  Je leest het goed – er is een kans dat je al je crèmes voor ‘niets’ hebt aangebracht.

Fout 1 = je wrijft te hard!

Wrijf het product niet té hard op je gezicht. Je huid is een gevoelig orgaan. Wanneer je te hard wrijft kan deze gevoelige huid gaan irriteren. Best dep je je crèmes op je gelaat.

Ik geef het toe, het is even wennen en in het begin zal je terug willen overstappen op ‘wrijven’, maar geef het even tijd en je zal de verbeteringen aan je huid zien.

Fout 2 = je brengt te veel aan!

Je hoeft je gezicht niet te laten verdrinken in crème. Te veel crème verstopt namelijk je poriën en laat je achter met een vet aanvoelende huid. Dat willen we niet!

Onderstaande foto vond ik op de website van Ici Paris XL, zo weet je altijd hoeveel je van welk product nodig hebt:

  • Dagcrème = 2 koffiebonen
  • Reinigingsgel = 1 hazelnoot
  • Oogcrème = 2 pijnboompitten
  • Serum = 1 maïskorrel
  • Nachtcrème = 1 blauwe bes
  • Masker = 1 kerstomaat

Fout 3 = je laat het product niet voldoende inwerken!

Ga na het aanbrengen van je dagcrème niet dadelijk verder met het aanbrengen van je make-up. Zorgt dat je crème eerst goed geabsorbeerd wordt in je gelaat voordat je verder gaat met de rest van je routine.

Fout 4 = je vergeet je nek én decolleté!

Je nek en je decolleté zijn de plaatsen waar rimpels vaak het eerst zichtbaar worden. Dit betekent dat het belangrijk is om beide goed te beschermen. Breng je crème ook deppend aan op je nek, keel en je decolleté.

Fout 5 = je vergeet je ogen!

Nog een belangrijk iets dat we vaak vergeten: het gebied rondom je ogen. Ik vergeet dit ook vaak, ik veeg (vanaf nu dep) mijn crème over mijn heel gelaat maar laat ongeveer een cm rond mijn ogen ‘droog’.

Dit mag je zeker niet vergeten! Gebruik liefst een crème voor de extra gevoelige huid omdat de huid rondom je ogen dunner én dus ook gevoeliger is.

Fout 6 = je vergeet je huid van binnenuit te verzorgen!

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus, met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Ja, ook dit is huidverzorging!

Daarom raad ik je aan om dagelijks 6 tabletjes Beauty Essentials in te nemen.

Dit is een 100% natuurlijk aminozurencomplex dat alle 20 aminozuren levert en ook nog eens puur natuur is. Aminozuren zijn letterlijk de ‘bouwstenen’ voor alles in ons lichaam en dus echt onmisbaar.

In dit artikel lees je meer over aminozuren en hun rol in ons lichaam.

Dit is het enige product dat ik zelfs meeneem op vakantie en hier lees je reacties van vrouwen die het ook gebruiken.

De meest voorkomende reacties zijn meer energie, een mooie egale huid, sterke nagels, minder haaruitval en een betere verbranding…

Wil je het in huis halen, dan kan dat via deze link.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy